Waar een klein dorp groot in isWAAR EEN KLEIN DORP GROOT IN IS 

400 Meter ijsbaan in Ammerstol krijgt steeds meer vorm

De ambitie om een 400 meter ijsbaan neer te leggen op de skeelerbaan in Ammerstol wordt langzaam maar zeker werkelijkheid. De sponsoring verloopt goed en ook het programma in oktober begint tot stand te komen.
 
Sponsoring
De gestelde deadline om een definitieve go te geven op 1 mei is iets verschoven door het bestuur. “We merken dat het meer tijd kost om de financiële doelstelling te halen. We zijn gestart met een opgave van € 400.000,-. Hiervan is nu bijna € 300.000,- toegezegd en er zit nog genoeg in het vat”, zegt Jan den Ouden, erelid van de ijsclub en de oorspronkelijke bedenker van het plan. “Kortom, we zijn er zeker nog niet, maar we zijn hoopvol dat we in de komende weken ook het resterende bedrag bij elkaar krijgen. Bij deze nogmaals de oproep aan het bedrijfsleven in de regio om aan te haken en met elkaar dit waanzinnig mooie project te realiseren.”
 
NIET ALLEEN VOOR RECREATIEF SCHAATSEN
De unieke 400 meter ijsbaan zal voornamelijk open zijn voor de recreant, maar er zullen ook activiteiten georganiseerd worden voor bijvoorbeeld de schaatstop, leerlingen van scholen uit de Krimpenerwaard en het goede doel.
 
Topsport
In het laatste weekend is recreatief schaatsen niet meer mogelijk en staat de ijsbaan in het teken van topsport. Met de KNSB is afgesproken dat er een landelijke Mass start competitiewedstrijd plaats zal vinden. Omdat dit een onderdeel is wat steeds belangrijker wordtin de schaatssport en tevens ook deel uitmaakt van een serie van meerdere wedstrijden is de verwachting dat hier de nationale schaatstop aan de start zal verschijnen. Daarnaast wordt er binnen de KNSB momenteel ook gekeken om een nationale marathon te organiseren in dit weekend. Verder zullen er ook nog regionale wedstrijden op het programma komen.

Breedtesport
Zowel IJsclub “Vooruitgang” als de Gemeente Krimpenerwaard vinden het belangrijk dat de jeugd ook voldoende beweging krijgt en daarom zal tijdens deze ijsperiode een programma voor schoolschaatsen opgesteld worden waaraan alle scholen binnen de Krimpenerwaard mee kunnen doen. Vanuit de gemeente zal zoveel mogelijk medewerking gegeven worden om alle scholen naar Ammerstol te laten komen. Ook zal er een aantal uur worden ingeruimd om workshops te organiseren voor het Jeugdschaatsen in de Krimpenerwaard.

Goed doel
Tevens wil de jubileumcommissie aan diverse activiteiten een goed doel koppelen, namelijk de partnerorganisatie N/a’an ku sê van Verburg Charity Foundation uit Stolwijk. Sinds de aanleg van de combibaan in 2012 door De Vries & Verburg B.V. steunt de ijsclub deze organisatie jaarlijks met een financiële bijdrage.

Kijk voor meer informatie over het goede doel op www.verburgcharity.com  .

Onderwerpen