Lezing Autisme in ontwikkelingsperspectiefLezing Autisme in ontwikkelingsperspectief
 
Op 25 mei 2018 houdt ervaringsdeskundige Gijs Horvers een lezing over autisme in het ontwikkelingsperspectief van kinderen. De lezing vindt plaats in het Evertshuis op uitnodiging van het Inspiratieteam Autisme en het CJG/Sociaal Team Bodegraven-Reeuwijk.
 
In twee sessies krijgen ouders en leerkrachten handvatten aangereikt om kinderen met autisme goed te begeleiden, zich beter deel van … te laten voelen en zowel leertechnisch als sociaal-emotioneel mee te kunnen doen met een druk programma. Autisme in een ontwikkelingsperspectief kunnen plaatsen brengt nieuw vertrouwen in de relatie tussen ouder en kind. Gijs Horvers laat zien hoe je dat kunt doen binnen de alledaagse gang van zaken door een andere kijk op autisme te bieden.
 
Gijs Horvers is ervaringsdeskundige en Autisme ambassadeur. Zijn missie is te streven naar een maatschappij waar autisme volledig geaccepteerd wordt. Hij vindt het daarom belangrijk dat de maatschappij een juist beeld krijgt van de diversiteit van autisme.
 
Het Inspiratieteam Autisme Bodegraven-Reeuwijk organiseert deze vrijdagmiddag twee sessies in de grote zaal van het Evertshuis. De eerste sessie is van 13.00 tot 14.30 uur, waarin de nadruk ligt op opvoedvraagstukken tussen ouder en kind. In de tweede sessie, van 15.30 tot 17.00 uur, ligt de nadruk op het kind binnen het onderwijs. Ouders, leerkrachten in het (speciaal) onderwijs en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang zijn van harte welkom om één van deze sessies bij te wonen. Na afloop is er de gelegenheid om na te praten in de foyer. Deze bijeenkomst is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door het Centrum voor Jeugd en Gezin en het Sociaal Team.
 
Belangstellenden graag vooraf aanmelden per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   


Onderwerpen