Vlag in top voor Coming Out Day Oudewater

TPL_WARP_MODIFYVlag in top voor Coming Out Day Oudewater
 
Alle Oudewaternaren moeten zichzelf kunnen zijn. Geen discriminatie van minderheden. Dat staat in het coalitieakkoord ‘Voor Oudewater, mèt Oudewater’. Met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out Day door wethouder Bas Lont, laat Oudewater zien dat iedereen mag zijn wie hij of zij is. En van wie hij of zij houdt.
 
Coming Out Day vindt elk jaar plaats op 11 oktober. Het is de bedoeling dat lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders- en intersekse personen (LHBTI) zich veilig en prettig voelen in hun eigen omgeving en optimaal kunnen deelnemen aan het maatschappelijk verkeer.
 
Wethouder Bas Lont: ,,Onze maatschappij kenmerkt zich door een grote mate van diversiteit en mijn ideaalbeeld is dat het niet meer nodig is er een bepaalde groep uit te lichten. Daar blijven we de komende jaren, samen met inwoners, bedrijven en organisaties aan werken. Het moet namelijk niet uitmaken hoe oud of jong je bent, welke culturele achtergrond, gender, inkomen, talenten of beperkingen je hebt. Maar als een groep in de samenleving in de verdrukking zit, moet je daar als overheid iets aan doen. Daar staat het hijsen van deze vlag symbool voor’’.

Onderwerpen