Nieuwe busdienstregeling Zuidplas vanaf 14 juli 2019

TPL_WARP_MODIFY


 
2 juli 2019
 
Nieuwe busdienstregeling Zuidplas vanaf 14 juli a.s.
 
Per 14 juli a.s. wordt de dienstregeling in de Zuidplas (het gebied tussen Gouda, Zoetermeer en Rotterdam) aangepast. Door de veranderingen rondom vervoerknooppunt Lansingerland-Zoetermeer en op treinlijn Alphen a/d Rijn – Gouda ontstaat de mogelijkheid om meer en betere reis- en overstapmogelijkheden te creëren.
 
Méér reis- en overstapmogelijkheden voor méér reizigers
De verbeteringen gelden voor het totale aanbod van het openbaar vervoer. In de nieuwe dienstregeling sluiten bussen, treinen, trams en metro’s beter op elkaar aan. Hierdoor ontstaan meer reisopties en rijden de bussen vaker, zowel in de daluren als tijdens de spits.

Anders reizen
Reizigers moeten mogelijk anders reizen vanaf 14 juli, maar dit zal zonder extra reistijd zijn. Dit komt omdat er nauwelijks of geen bussen meer rijden op trajecten waar ook treinen, metro’s of trams rijden.
 

Veranderingen per buslijn

Op vijf buslijnen zijn er grote wijzigingen. Zo wordt de route van buslijn 175 Waddinxveen - Rotterdam aan de ene kant verlengd (richting Gouda) en aan de andere kant ingekort (alleen in de spits rijden de bussen nog door naar Rotterdam). Buslijn 177 Gouda - Zoetermeer vervalt.

In plaats daarvan rijden buslijnen 175 en 382/383. Buslijn 382 Boskoop - Den Haag verandert in buslijn 382 Waddinxveen - Moerkapelle - Zoetermeer. De bussen op deze lijn gaan vaker rijden, óók in de daluren, ’s avonds en in het weekend. Wel wordt de route ingekort en gaan de bussen via Moerkapelle rijden.

Ook buslijn 383 Krimpen a/d IJssel - Den Haag gaat vaker rijden, óók in de daluren en in het weekend. De route blijft vrijwel hetzelfde, maar er worden tussen Moerkapelle en Zevenhuizen meer haltes aangedaan. Tot slot zijn er alleen nog in de spits vaste ritten tussen Boskoop en Waddinxveen: buslijn 86 rijdt via de oostkant en buslijn 87 rijdt via de westkant. Buslijn 186 Boskoop - Gouda vervalt.

 
Op de andere buslijnen zijn er geen wijzigingen.
Reizigers wordt geadviseerd vooraf de nieuwe dienstregeling te bekijken via www.arriva/zuidplas 
 
 

Onderwerpen