Uitbreiding rechtstreekse busverbindingen naar Keukenhof

TPL_WARP_MODIFY


Datum: 21 maart 2019
 
Uitbreiding rechtstreekse busverbindingen naar Keukenhof
Keukenhofbezoekers kiezen steeds vaker voor het openbaar vervoer
 
Het aantal snelle, rechtstreekse busverbindingen naar Keukenhof wordt dit jaar verder uitgebreid. Van 21 maart tot en met 19 mei 2019 vertrekt er ook een Keukenhof Express van Arriva vanaf metrohalte Europaplein/RAI in Amsterdam én vanaf station Hoofddorp.

Steeds meer bezoekers van Keukenhof reizen namelijk met het openbaar vervoer naar het park. In 2018 nam maar liefst 20% van de bezoekers de (trein en) bus. Vooral de combitickets op maat (OV-reis + entree) maken het openbaar vervoer aantrekkelijk.

Daarmee hoeven bezoekers niet meer in de rij te staan bij de kassa van Keukenhof. Bovendien is een combiticket vaak voordeliger dan de toegangsprijs van Keukenhof en de reis- en parkeerkosten bij elkaar.
Voor kinderen tot en met 17 jaar gelden nog eens speciale tarieven.

 
Keukenhof, Arriva, Connexxion en NS werken nauw samen aan snel, makkelijk en voordelig openbaar vervoer naar het bekende lentepark. Zo willen ze tegemoet komen aan de vraag en de Nederlandse topattractie optimaal bereikbaar maken voor toeristen en dagjesmensen. Met succes: reizigers zijn tevreden met de reis en geven die gemiddeld een 8. Ze waarderen vooral de frequentie waarmee de bussen rijden, de snelheid van het vervoer, de prijs (combitickets) en het gemak (geen parkeerplaats zoeken).
 
Combitickets OV-reis + entree
De vertreklocaties van de Keukenhof Express zijn metrohalte Europaplein/RAI (buslijn 852), station Leiden Centraal (buslijn 854), Schiphol Airport (buslijn 858) en station Hoofddorp (buslijn 859). Verder zijn er reguliere bussen die via Keukenhof reizen.

Voor de reis zijn verschillende combitickets bus + entree te koop: rechtstreeks vanaf de vertrekpunten, maar bijvoorbeeld ook inclusief busvervoer van Connexxion vanuit het centrum van Amsterdam naar een vertreklocatie. Wie het eerste deel met de trein reist, kan een combiticket trein + bus + entree Keukenhof bestellen. Dat ticket is geldig in bijna alle treinen in Nederland.
 
De tickets kunnen besteld worden via keukenhof.nl/ov. Daar vindt de bezoeker ook meer informatie over de reismogelijkheden en tickets. 
 

Onderwerpen