Wederom een vernieuwend Nieuwjaarsconcert van Symfonie Orkest Midden Holland

TPL_WARP_MODIFY

 

Wederom een vernieuwend Nieuwjaarsconcert van Symfonie Orkest Midden Holland
 

Op 12 januari november 2019 speelden musici van het Symfonie Orkest Midden Holland in Theater Swanla te Zevenhuizen, samen met verteller Peter Lems het verhaal van de eigenzinnige Tobias.

In een bijna uitverkocht theater Swanla genoten vele ouders, opa’s en oma’s en kinderen van het originele en boeiende verhaal over de ondernemende en eigenzinnige Tobias, die op zijn kameel door de wereld trekt van auteur Peter Lems.
 
Voor we met elkaar naar dit verhaal luisterden, waar de rollen van de vrienden van Tobias werden gespeeld door bevlogen jonge acteurs van het Goudse jeugdtheaterhuis, musicalschool Mirakel en de scholen Casimir en ’t Palet, genoten we voor de pauze van het  blazersensemble van het orkest, wat delen 1 en 2 van het divertimento van Mozart speelde, afgewisseld door dynamische korte dansen van de leerlingen Explosion Dance onder leiding van Linda Cramer.

Na de pauze genoten we van het verhaal van ‘Tobias en zijn kameel’ met strijkers, blazers, keybord en slagwerk van het orkest afgewisseld door wederom passende dansen van Explosion Dance. De muziek en de choreografieën zijn speciaal voor deze voorstelling geschreven.
 
De combinatie van een boeiend verhaal, vertelkunst, kinderen, die acteren en dansen en live muziek zorgden voor een fascinerende voorstelling. Een warm applaus volgde dan ook na afloop voor allen, die aan dit bijzonder nieuwjaarsconcert hebben meegewerkt.
Na de voorstelling kregen alle kinderen het gelijknamige boek mee naar huis.

Onderwerpen