Zaterdag 8 september: Open Monumentendag ook in Nieuwerkerk aan den IJssel.

TPL_WARP_MODIFYZaterdag 8 september: Open Monumentendag ook in Nieuwerkerk aan den IJssel.
 
Ook Molens zijn monumenten. Deze imposante machines vormden de vroege basis van onze industriële ontwikkelingen en waren een belangrijke inspiratiebron voor onze bouwkundige kennis.
 
Korenmolen Windlust aan de Kortenoord 3 te Nieuwerkerk aan den IJssel is daarom op 8 september ook open.
Vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom.

 
Een rondleiding in de molen is een tocht door de geschiedenis; een kennismaking met de eeuwenoude ontwikkeling van onze vaardigheden in et gebruik van materialen en grondstoffen en het benutten van de kracht die de wind ons levert. Het is een ontmoeting met het eeuwenoude ambacht van molenaar. Ook nieuwe ontwikkelingen komen aan de orde; zo zullen we u vertellen over de samenwerking met stichting Natuurpolders uit Zevenhuizen.
 
Naast het molenbezoek kunt u genieten van kunst. Open Atelier Zuidplas heeft een selectie tentoongesteld en van veel kunstwerken is de kunstenaar zelf aanwezig om uitleg te geven. De kunst is te koop.De theeschenkerij Korenaer is open. Hierdoor kunt u uw bezoek combineren met een heerlijke traktatie die daar wordt aangeboden. 
Denk aan Koffie of thee met gebak maar ook aan andere lekkernijen. Eén wand in de theeschenkerij staat vol met verpakte meel en meelproducten, koekjes en meer. Leuk om thuis nog eens na te genieten of zelf iets te bakken.
 
In de molen is de molenwinkel waar allerlei aan de molen verwante (cadeau-) artikelen te koop zijn, waaronder lekkere rode en witte wijn met een mooi etiket van de Windlust. Om de molen in stand te houden zijn we sterk afhankelijk van de bijdragen van onze bezoekers en sponsoren van kleine en grote bedragen. Waag ook een gokje door mee te doen met onze loterij met mooie prijzen. Immers, we willen
“ons” monument nog heel lang open en in gebruik houden.
 
Net na de middag zal singer en songwriter Timber uit Capelle aan den IJssel ons evenement opluisteren met zijn muziek.
U geniet dan van de klanken van eigen werk 
maar ook dat van bekende artiesten zoals John Mayer en Ed Sheeran.
 
De Molen Windlust staat naast de Hollandsche IJssel en heeft een eigen steiger waaraan het schip de “Libra” ligt afgemeerd. Bij voldoende belangstelling en tegen een vergoeding zal de schipper u graag meenemen op een tochtje over deze prachtige rivier.
 
Langs het fietspad onder aan de (IJssel-) dijk is een fietsenrek om uw fiets te stallen, waarna u via de trap naar de molen kunt lopen. Naast de molen is een kleine parkeerplaats voor uw auto. Op het industrieterrein de Vijf Boeken kunt u ook parkeren. Voor het laatste nieuws verwijzen wij u naar onze website www.kortenoord.nl

Onderwerpen