Woerden behoort tot de 4 beste citymarketing gemeenten van Nederland!

TPL_WARP_MODIFYWoerden behoort tot de 4 beste citymarketing gemeenten van Nederland!

TROTS op Woerden! Een aantal weken terug werd bekend gemaakt dat Woerden is genomineerd voor de Nationale Citymarketing Trofee 2018. Gister is de uitslag bekend gemaakt op het Nationale Citymarketing congres in Leeuwarden.

We zijn tevreden met de lovende woorden van de jury over de progressie die Woerden doormaakt en feliciteren Zandvoort & Dordrecht met de Citymarketing Trofee 2018.

 
Samen met de gemeenten Doetinchem, Lelystad en Zandvoort streden wij om de titel in de categorie gemeenten tot 100.000 inwoners. In tegenstelling tot vorig jaar is Woerden voorgedragen door een groep experts. De experts was gevraagd een selectie te maken van de gemeenten die in 2017 progressie hebben geboekt op het gebied van citymarketing, en daar valt Woerden onder.
 
Hierop volgend heeft Woerden Marketing op 8 mei gepitcht voor een jury bestaande uit experts in het vakgebied Citymarketing. Woerden heeft veel progressie geboekt op het gebied van citymarketing met projecten als het collectief Ontmoet Woerden, de regio strategieën Utrecht Region en het Groene hart van Holland, maar ook de uitbreiding van marketing capaciteiten door de samenvoeging van Woerden Marketing, de VVV en het Kaasexperience center.
 
Dit doen wij natuurlijk niet alleen. Dit is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Woerden, onze partners, Stichting Kaaspakhuis, diverse stakeholders en betrokkenen en natuurlijk de gemeenten en marketeers in de regio.
 
Het juryrapport  is een prachtige waardering voor het werk wat we afgelopen jaren gezamenlijk hebben verzet.
‘’Woerden heeft sinds de aanmoedigingsprijs vorig jaar duidelijk progressie geboekt, dit ondanks de beperkt beschikbare middelen.
In 2017 is Woerden Marketing qua organisatie gegroeid. Woerden grijpt alle kansen aan die er zijn en profileert de gemeente op een bijzondere wijze. De jury constateert dat door het aansluiten bij drie verschillende regio’s: de CheeseValley, het Groene hart van Holland en de Regio Utrecht, de kansen voor grotere naamsbekendheid optimaal worden benut. Ook de toename van het zakelijk toerisme wordt door de jury als opmerkelijk gezien.’’

 
Deze lovende woorden geeft extra stimulans om de komende jaren te blijven inzetten op citymarketing en te blijven ontwikkelen, vernieuwen en groeien in samenwerking met de partners in en buiten de gemeente. We houden de progressie vast en gaan door! 

Onderwerpen