Extra winteropening Streekmuseum ReeuwijkExtra winteropening Streekmuseum Reeuwijk

Met demonstratie taxidermie.

Reeuwijk: De extra winteropeningen van de afgelopen jaren in Streekmuseum Reeuwijk aan de Oudeweg 3waren een groot succes, zodat het Streekmuseum rond de komende jaarwisseling weer open is op de zaterdagen 21 en 28 december 2019 en 4 januari 2020 van 11 tot 16 uur.

Op 21 december en op 4 januari is er een demonstratie “opzetten van dieren” te zien. Er zal de hele dag een preparateur aan het werk zijn om uitleg te geven over alle aspecten van dit oude ambacht. 

Het opzetten van dieren, ofwel Taxidermie, is een heel oud beroep. Al eeuwen lang worden door kenners van dier en natuur dode dieren verzameld, geprepareerd en opgezet om aan iedereen te laten zien hoe zo’n dier er van dichtbij uit ziet. Gewoon voor in de huiskamer maar natuurlijk ook in scholen en in musea. Kennis over uitgestorven dieren hebben we veelal te danken aan de exemplaren die bewaard gebleven zijn in particuliere of museale collecties. Soms werden ze door jagers als trofeeën bewaard.

Ook het Streekmuseum heeft een collectie opgezette dieren uit deze streek, die nu te zien zijn in onze speciale tentoonstelling “Jagen, Vissen & Vangen als broodwinning”. Zoals bijvoorbeeld de otter, die in de vorige eeuw is opgezet, en de laatste in ons dorp bleek te zijn.
De vaste collectie van het museum is op deze dagen ook toegankelijk.
 
Openingstijden museum: 11 -16 uur,
Toegangsprijzen:
volwassenen € 4,-; kinderen tot 12 jaar € 2,50.
Voor meer informatie over het museum:
www.streekmuseumreeuwijk.nl

Onderwerpen