Doe mee aan Nieuwjaarsvegen: Veeg met elkaar jouw straatje schoon!Doe mee aan Nieuwjaarsvegen: Veeg met elkaar jouw straatje schoon!
 

Vuurwerk afsteken? Veeg daarna samen jouw straatje schoon. Dat is niet alleen veilig,maar ook goed voor het milieu. 
Met die oproep luidt de Zwerfvalchallenge Bodegraven-Reeuwijk het oude jaar uit en de komende dagen is deze boodschap ook te zien op de digitale borden in de gemeente.
 
Ook in 2020 gaat de Zwerfafvalchallenge weer aan de slag om een schoon Bodegraven-Reeuwijk op de agenda te zetten. 
Niet alleen door het organiseren van alweer de derde challenge op zaterdag 21 maart 2020, tijdens de landelijke Opschoondag. Maar ook door het nieuwe jaar goed te beginnen met de oproep om op 1 januari a.s. met elkaar de eigen straat vuurwerkvrij te vegen.
 
De Zwerfafvalchallenge startte ooit vanuit een idee van het Burgerinitiatief Reeuwijk, maar is in samenwerking met de gemeente en Landal De Reeuwijkse Plassen inmiddels uitgegroeid tot een breedschalig lokale initiatief, waarbij samen met inwoners uit iedere kern en dorp het zwerfafval op allerlei manieren wordt aangepakt. 
 
De stip die de organisatie ook in 2020 op de horizon blijft zetten is om de schoonste en groenste gemeente van het Groene Hart te worden.
 
Om dat te bereiken valt er nog heel wat werk te verzetten, maar 20-20 biedt daarvoor weer volop kansen.

Gerelateerde artikelen

Onderwerpen