D66 Bodegraven-Reeuwijk gaat voor onderwijs, duurzaamheid en meedoen.D66 Bodegraven-Reeuwijk gaat voor onderwijs, duurzaamheid en meedoen.

D66 Bodegraven-Reeuwijk maakte maandag 5 febr. vandaag haar verkiezingsprogramma bekend. Dit programma heeft drie belangrijke thema’s. Beter Leren: meer gelijke kansen voor kinderen; Duurzaam Leven: onder andere meer bomen planten en duurzame energieopwekking; Echt Meedoen: de partij wil inzetten op een nieuwe, effectievere manier om de inwoners mee te laten beslissen.

Reactie Elly de Vries
“Ons lokale programma komt voort uit de afgelopen jaren, waarin we steeds in gesprek zijn gegaan met mensen in onze gemeente”, vertelt lijsttrekker Elly de Vries. “We hebben bijvoorbeeld gesproken met de schoolbesturen en schoolleiders en mede daaruit hebben wij onze onderwijsparagraaf samengesteld, met bijvoorbeeld muziek- en sportdocenten op alle scholen. Hiermee wordt de ontwikkeling van de kinderen gestimuleerd en worden de onderwijzers ontlast.
Als altijd duurzame partij stelt D66 ook voor meer bomen te planten langs de wegen en in buurten. Wij zijn voorstander van een in hoger tempo verduurzamen van onze gemeente, maar dan zonder nog meer windmolens in het open Groene Hart. Er zijn betere alternatieven, zoals windmolens op zee, zonneweides en gebruik van biomassa.

Echt meedoen
D66 wil ook dat inwoners meer te zeggen krijgen over hun omgeving. Daarom wordt er, wat de partij betreft, de komende jaren samen met de inwoners geëxperimenteerd om hun kennis en kunde in te zetten bij de besluitvorming over de inrichting van de eigen leefomgeving. Dat kan bijvoorbeeld met een systeem waarbij inwoners kunnen worden ingeloot en uitgenodigd door de burgemeester om deel te nemen aan een dorps- of wijkraad. Hierbij krijgen deze deelnemers ondersteuning van het gemeentelijk apparaat. D66 laat zich hierbij inspireren door het succesvolle project in de Groningse Oosterparkwijk, waar soortgelijke teams een enorme positieve impact hebben gehad op de betrokkenheid van inwoners.
Op den duur zou D66 ook willen dat iedere dorps- en wijkraad een eigen budget ontvangt, te besteden volgens nog te bepalen spelregels. De dorps-wijkraden nemen dan samen met de gemeenteraad echt de regie over de eigen leefomgeving.

 Ambitie van D66
D66 wil echt meedoen de komende 4 jaar als coalitiepartij.
“We zijn daar klaar voor,” zegt Elly de Vries. “Ons programma staat bol van de ambitie. D66 krijgt het voor elkaar!”
De Het volledige programma staat op https://tinyurl.com/D66BRProgramma

Onderwerpen