6e editie Blues Festival in Theater Concordia6e editie Blues Festival in Theater Concordia
 
Bluesfeest met The Guests, St. Louis Slim en Janett & The Blues Baboons.
 
Het Blues Festival in Theater & Grand Café Concordia is inmiddels een begrip en dit jaar is de zesde editie.
Zaterdagavond 23 februari kunnen bluesliefhebbers de hele avond genieten van drie bands, op drie podia, in drie verschillende stijlen maar met onmiskenbaar 100% blues!
 
Blues Band The Guests
The Guests’ roots liggen in Ammerstol. Ammerstol heeft een onevenredig aantal bluesliefhebbers en alle bandleden hebben dan ook een warme band met het kleine dorp aan de Lek.
Het repertoire van de Guests bevat songs van Blues-grootheden als the Red Devils, JJ Cale, ZZ-top, BB-King, Canned Heat, Roy Buchanan, Sonny Boy Williamson, Buddy Guy, John Mayall, Muddy Waters en vele anderen. The Guests is geen typische coverband, alle songs zijn ‘Guestified’. Sinds een paar jaar schrijven de Guests hun eigen tekst en muziek voor blues songs en de bron lijkt nog niet opgedroogd. Deze songs komen –zoals het hoort bij Bluesmuziek- ‘Straight from the Heart’.
 
Blues Band St. Louis Slim
St. Louis Slim is opgericht in 2009 en bestaat uit een zangeres en vier mannen afkomstig uit Rotterdam e.o.

  • Monique, lead-vocals
    Robin, lead- en rhythm guitar
  • Arno, bass guitar en backing-vocals
  • Michel, bluesharp en backing-vocals
  • Peter, drums
Het repertoire bestaat uit een mix van eigen versies van meer en minder bekende songs van de blues-giganten en vooral ook eigen werk.  
Maart 2016  jl. is de 3e CD “Desolated Track” uitgekomen.
Juli  2017 is de nieuw (4e) CD “Empty Places” gereleased.
Een nieuwe (live) CD (mede ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band) staat gepland voor mei 2019.
 
Janett & The Blues Baboons
De band kenmerkt zich door stevig gitaarspel met nummers variërend van BB-King, Etta James, Beth Hart tot Walter Trout en Kenny Wayne Sheppard. The Bluesbaboons staan garant voor een avondje stevige swingende bluesrock.
De rauwe Texas-blues van ZZ Top, het subtiele gitaarwerk van Joe Bonamassa, Rather Go Blindvan Etta James, STOPvan Sam Brown - maar dan anders - en natuurlijk Little Wingvan Hendrix.
Janett & the Blues Baboons brengen een repertoire met blues als rode draad, maar ze zoeken ook de rock en deinzen niet terug voor een subtiele ballad.

Met een minimale bezetting van bas / drums / gitaar en de fantastische stem van Janett wordt een stevige maar open sound neergezet die zich duidelijk onderscheidt. De band komt tot zijn recht op een groot podium, festivals, maar ook in een bruine kroeg, desnoods achter het biljart.

Leden band:

Leo de Jong: Gitaar
Peter Swijnenburg : Bas
Ben Schellingerhout: Drums
Jeannette Nieuwenhout: Zang
 
Deze avond wordt gekenmerkt door afwisseling en muzikaal plezier, voor de echte blues en muziek liefhebber is dit een fantastische avond uit!
 
Het Blues Festival begint zaterdag 23 februari om 20.15 uur. Kaarten (à € 10,00) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).
 

Onderwerpen