KPJ en De Zon organiseren nieuw festival ‘Pleinvibes’KPJ en De Zon organiseren nieuw festival ‘Pleinvibes’

BODEGRAVEN – De jongerenverenigingen KPJ Bodegraven en SSCB De Zon Bodegraven organiseren dit jaar een nieuw festival: Pleinvibes.
Dit nieuwe muziekfeest gaat plaatsvinden op zaterdag 16 juni op het Raadhuisplein in Bodegraven.


Vorig jaar sloegen de KPJ en De Zon de handen ineen om samen een lokaal festival te organiseren voor jong en oud. Dit resulteerde in het Bevrijdingsfestival op 6 mei vorig jaar. De samenwerking bleek succesvol en beide organisaties besloten om het teamwork voort te zetten in 2018. Nu gieten ze het festival in een iets andere vorm.

In plaats van het Bevrijdingsfestival is nu gekozen voor een algemener festival zonder het bevrijdingsthema. Daarnaast is het festival iets meer richting de zomer verplaatst: zaterdag 16 juni is de dag dat het feest losbarst. De locatie blijft hetzelfde, namelijk het Raadhuisplein in Bodegraven. De nieuwe festivalnaam ‘Pleinvibes’ is dan ook een knipoog naar deze locatie.

“Dit jaar valt Bevrijdingsdag op een zaterdag. Omdat er op deze dag al een groot aanbod aan festivals is in heel Nederland, is de concurrentie voor ons te groot,” vertelt Dion Le Maître namens de Pleinvibes-organisatie. “Daarom hebben we gekozen voor een andere datum en dus ook een andere naam voor het festival. Daarnaast wilden we graag een meer ‘eigen’ thema en sfeer aan het festival geven.”

De organisatie van Pleinvibes is nog druk bezig met het regelen van alle artiesten die komen optreden. “We hopen dat we over een paar weken de eerste namen bekend kunnen maken,” zegt Dion. “Net als vorig jaar zal het programma gevuld worden door enkele bands en later op de avond zullen diverse DJ’s het podium overnemen. Ook is er ’s middags weer een kindermiddag voor de jongere bezoekers.”

De organisatie heeft de website Pleinvibes.nl opgezet om het publiek op de hoogte te houden van nieuws rondom het festival. Ook zijn ze nog hard op zoek naar sponsors die een bijdrage willen doen om het festival tot een groot succes te maken. Wilt u het festival steunen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met u op.


Onderwerpen