Prince Tribute in Theater ConcordiaPrince Tribute in Theater Concordia
Eerbetoon Prince door Nederlandse topmuzikanten
 
Zaterdag 3 februari speelt de Prince Tribute band in Theater Concordia in Haastrecht. De muzikanten zijn stomend, funky en van een ongelofelijk hoog muzikaal niveau! Zij durven het aan om het hoogstaande muzikale niveau en de live performances van Prince aan te gaan. Het gaat hier om de energie, finesse en improvisaties waar Prince zo sterk in was. Van Kiss tot Controversy en van 1999 tot Cream, de hits komen allemaal voorbij. De band wil Prince nadrukkelijk niet imiteren, maar een hommage brengen aan de man en zijn muziek, in de geest van zijn genie.
 
De Prince Tribute band is spontaan ontstaan. De dood van Prince in april 2016 kwam als een grote schok. Een aantal Nederlandse topmuzikanten kreeg het verzoek om te spelen op de herdenking van deze legende. Aangezien Prince een belangrijke rol in hun muzikale leven speelt en speelde, twijfelden ze geen moment om hun inspirator te eren. Voor sommigen was hij zelfs de aanleiding om muziek te gaan maken. De muzikale klik tussen de bandleden bleek magisch en het gerucht dat er een geweldige Prince Tribute Band was ontstaan, ging als een lopend vuurtje. In korte tijd werden veel optredens geboekt.
 
De line-up bestaat uit drie vocalisten. Rasmuzikant, singer-songwriter en performer pur sang David Dam deed met succes mee aan The Voice of Holland 2014. Kris Rietveld die met een 9,5 afstudeerde aan het Utrechts conservatorium is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene (Alain Clark). Singer-songwriter Jessy Hay is de muzikale leider van de Prince Tribute Band. Hij studeerde cum laude af als gitarist en speelt onder meer bij Ruth Jacott en Big Black & Beautiful. Toetsenist Anan den Boer is bekend van Kane en Alain Clark. De ritmesectie bestaat uit bassist Nick Kamphuis (Charl Delemarre en The Voice-winnares Maan) en drummer Willem van der Krabben (Jett Rebel, Tim Akkerman en anderen).

De enige vrouw in de band is saxofoniste en componiste Kika Sprangers, een van de grootste jazztalenten in Nederland (onder anderen leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, theatershow Swingin’ Harlem van New York Round Midnight en lid van de Wicked Jazz Sounds Band). Saxofoniste Kika wordt geflankeerd door trombonistEfe Erdem. Efe speelt onder meer bij Re:Freshed Orchestra en zangeres Anouk.
 
De regie is in handen van een bijzonder duo, te weten Sylvia Houtzager en Martin Bakker. Houtzager is bekend van de met drie Edisons bekroonde band Flairck. Bakker is vanaf de start lid van de Prince Tribute Band en was tot 2013 creatief betrokken bij de succesvolle theaterproducties van Het Groot Niet te Vermijden.
 
David Dam en Kris Rietveld: zang 
Jessy Hay: muzikaal leider, zang en gitaar
Anan den Boer: assistent muzikaal leider en toetsen
Nick Kamphuis: bas
Willem van der Krabben: drums 
Efe Erdem: trombone
Kika Sprangers: saxofoon
 
Het optreden van de Prince Tribute Band begint zaterdag 3 februari om 20.15 uur.
Op speciaal verzoek is het optreden zonder tribune zodat er lekker gedanst kan worden (er zijn wel enkele zitplaatsen).
Kaarten (à € 22,50) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia, bij Primera Herman Kok (Markt Gouda) en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).
 
 

Onderwerpen