Ontdek de nacht in het Bentwoud 26 oktoberOntdek de nacht in het Bentwoud 

Voel de stilte en maak kennis met de nachtbewoners
 
In het donker het Bentwoud verkennen, is heel bijzonder. Op zaterdagavond 26 oktober, tijdens de landelijke Nacht van de Nacht, organiseert Staatsbosbeheer een wandeling door het Bentwoud.
 
In het donker de stilte ervaren in het Bentwoud is een bijzondere beleving. Voorzichtig lopen en tasten door het bos. Tijdens deze nachtwandeling zetten we al onze zintuigen op scherp, en beleven we de rust, de stilte en de mystieke sfeer die de nacht met zich mee brengt. Misschien maken we zelfs nog wel kennis met nachtbewoners als bijvoorbeeld vleermuizen of de ransuil.
 
De wandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassene.  Zaklamp mag mee maar niet altijd aan. We starten bij parkeerplaats Bentwoud Oost, gelegen aan de Sportlaan in Boskoop.
De kosten voor de excursie zijn €5,- per persoon. Er kunnen maximaal 20 personen mee in verband met de veiligheid, maar ook om de stilte te kunnen ervaren.
Verplicht opgeven via www.staatsbosbeheer.nl/bentwoud
 
Datum:                               Zaterdagavond 26 oktober
Tijd:                                   22:00 – 00:00 (lengte wandeling ongeveer 5 km)
Startplaats:                       Parkeerplaats Bentwoud-Oost, Sportlaan Boskoop
Kosten:                               €2.50 voor kinderen t/m 12 jaar(alleen onder begeleiding van een volwassene), €5.00 voor volwassen
Aanmelden:                        VERPLICHT AANMELDEN  en vooraf betalen via de website van staatsbosbeheer; http://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/bentwoud/activiteiten  
Praktisch:                          We lopen voor een groot deel buiten verharde paden, goede stevige schoenen zijn dus geen overbodige luxe.             
       

Onderwerpen