Ontdek de nacht in het BentwoudOntdek de nacht in het Bentwoud

Voel de stilte en maak kennis met de nachtbewoners
 
Wandel op zaterdagavond 21 oktober, tijdens de landelijke Nacht van de Nacht, met de boswachter van Staatsbosbeheer en een aantal  nachtexperts  door het donkere Bentwoud.
 
In het donker de stilte ervaren in het Bentwoud is een bijzondere beleving. Voorzichtig lopen en tasten door het bos. Ook in de nacht is er meer dan genoeg leven in het Bentwoud.
Daarom gaan we tijdens deze nachtelijke wandeling opzoek naar nachtbewoners als nachtvlinders, vleermuizen en uilen.
 
De wandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassene.  Zaklamp mag mee maar niet altijd aan. We starten bij parkeerplaats Bentwoud Noord, gelegen aan de Hoogeveense weg, nabij de rotonde.
De kosten voor de excursie zijn €5,- per persoon. Er kunnen maximaal 20 personen mee in verband met de veiligheid, maar ook om de stilte te kunnen ervaren.
Vooraf verplicht opgeven via www.staatsbosbeheer.nl/bentwoud
 
Datum:      Zaterdagavond 27 oktober
Tijd:            21:00 – 23:00 (lengte wandeling ongeveer 5 km)
Startplaats:   Parkeerplaats Bentwoud-Noord, gelegen langs de Hoogeveense weg ter hoogte van  de rotonde N209- N455.  (adres voor navigatie: Hoogeveense weg 57, 2731 LB Benthuizen)
Kosten:            €2.50 voor kinderen t/m 12 jaar(alleen onder begeleiding van een volwassene), €5.00 voor volwassen
Aanmelden:     VERPLICHT AANMELDEN  en vooraf betalen via de website van Staatsbosbeheer; https://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/bentwoud/Activiteiten
Praktisch:         We lopen voor een groot deel buiten verharde paden, goede stevige schoenen zijn dus geen overbodige luxe.               
     

Onderwerpen