Trekvogels in het Bentwoud: Ontmoet de vogels tijdens hun grote trektocht!Trekvogels in het Bentwoud: Ontmoet de vogels tijdens hun grote trektocht!

 
Wandel op zondag 14 oktober om 08:30 uur samen met de boswachter het Bentwoud in, opzoek naar trekvogels. Je kunt deze maand bijzondere vogels spotten in het Bentwoud. Trekvogels op weg naar hun winterverblijfplaats. Veel trekvogels gebruiken het Bentwoud als een ‘pleisterplaats’. Ze landen hier om te eten en zich zo ‘op te vetten’ voor de lange reis die nog voor hun ligt.
 
De excursie is geschikt voor volwassenen, en oudere kinderen. Vooraf aanmelden is verplicht.  De excursie kost €5,- voor volwassenen en 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Doe goede schoenen of laarzen aan en neem je verrekijker meer. Geef je snel op voor deze wandelexcursie via de site van Staatsbosbeheer!
 
Het is oktober, een van de beste maanden om de vogeltrek te bewonderen. Deze maand trekken miljoenen vogels vanuit hun broedgebieden naar het verre zuiden. Een indrukwekkende reis. Kleine zangvogeltjes die helemaal naar Afrika gaan, of de noordse stern die zelfs van de Noordpool naar de Zuidpool kan vliegen, ongelofelijk!
 
Op  EuroBirdwatch (6 oktober), tellen vogelaars in heel Europa trekvogels. Wat tellen ze nou precies, en hoe doen ze dat? Dit en nog veel meer kom je allemaal te weten tijdens de wandeling met de boswachter. Kortom, kijker om de nek, en gaan!
 
Datum:       Zondagochtend 14 oktober
Tijd:             8.30 – 11:00 uur   (lengte wandeling ongeveer 5 km)
Startplaats:   Parkeerplaats Bentwoud-Noord, gelegen langs de Hoogeveense weg ter hoogte van  de rotonde N209- N455. 
(adres voor navigatie: Hoogeveense weg 57, 2731 LB Benthuizen)

Kosten:    €2.50 voor kinderen t/m 12 jaar(alleen onder begeleiding van een volwassene), €5.00 voor volwassen
Aanmelden:  VERPLICHT AANMELDEN  en vooraf betalen via de website van Staatsbosbeheer; http://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/bentwoud/activiteiten  
Praktisch:  Let op dat sommige delen erg nat zijn, dus laarzen zijn geen overbodige luxe!
Daarnaast is het handig en leuk om een verrekijker mee te nemen. Heb je deze niet, de  boswachter heeft er een aantal te leen..

Onderwerpen