Straattheaterfestival – (inter)nationale artiesten naar Woerden!Straattheaterfestival – (inter)nationale artiesten naar Woerden!

Op zaterdag 30 juni 2018 kunnen de vele liefhebbers van straattheater weer genieten van een dag vol verbazing en verwondering. De meeste acts zijn bekend en geprogrammeerd, en er komen er nog een aantal bij!

Dit is alweer de 33e editie in Woerden. Artiesten komen uit binnen- en buitenland naar Woerden om hun mooiste act te tonen op de meest unieke locaties in Woerden. 

 
Het Straattheaterfestival is al vele jaren een begrip in Woerden en verre omstreken. Uit vele windstreken van Nederland komen liefhebbers van Straattheater op de laatste zaterdag van juni naar Woerden. Kwaliteit en toegankelijkheid zijn sleutelbegrippen, ook de artiesten uit binnen- en buitenland komen er graag. 
 
Straattheater is een theatervorm die letterlijk op straat wordt uitgevoerd, veelal gratis voor het publiek. Een kwalitatief hoogstandje - het is belangrijk dat de acteurs op deze dag uitpakken voor het publiek. 
 
Er staan al meer dan 25 acts gepland op deze dag, verspreid op diverse locaties in de binnenstad van Woerden. De hele dag is het één groot feest, zowel leuk voor jong en oud publiek.
 
Hieronder een aantal acts uitgelicht. Bekijk het hele programma op de website van Straattheater.
 
Campi Qui Pugui – Mannekens Piss (Spanje)
Wat doet Manneke Pis in Woerden? De tijd is gekomen om een nieuwe fontein te introduceren. De ingrediënten?
Veel brons, een drietal bijzondere levende standbeelden, kleurrijk licht en vooral heel veel water

Marc Heijnen – Bankman (Nederland)
De Bank … een plek voor iedereen. Een openhartige ontmoeting met een bijzondere clown die allesomvattend improvisatie theater brengt.
 
 Close Act – Actred (Nederland)
Zes krachtige steltdansers toornen hoog boven het publiek uit en trotseren de verwachtingsvolle blik van het publiek. Ze gebruiken enorme vlaggen om de kijkers te verleiden, te bespelen en te imponeren. Verwarring doet zijn intrede als het ontrafelen begint. Zijn het krijgers of verleiders, zijn ze boos, geamuseerd of is het slechts spel. Twee slagwerkers zwepen met een stevig ritme de zes dansers op.
 
Beeldje.nl – De Ladderverplaatsers (Nederland)
De ladderverplaatsers plaatsen hun ladder altijd doelbewust op de juiste plek én waar ze maar willen.
Staat u in de weg? Geen probleem! U kunt toch ook een ladder vasthouden.
  
Bubblica – Bubblica’s mobiele zeepbellen (Nederland)
Laat je betoveren door de bijzondere wereld van de zeepbel! Een mysterieuze zeepbellenshow vol spektakel. Het neemt jou graag mee op reis in hun ongrijpbare realiteit.
 
Medusa – Drakenrijders (Nederland)
Deze dames zijn niet om mee te spotten. Ze berijden hun draken, wezens die vrijwel niet te temmen zijn.
Als zo’n draak zijn dag niet heeft … nou, berg je dan maar.


Onderwerpen