cialis zonder voorschrift
Home NIEUWS regionaal nieuws

Login voor medewerkers08-04-2013 - Culturele Zondag bij Zilvergalerie De Watertoren
Nieuws regionaal - Activiteiten
maandag, 08 april 2013 19:23

Veel te doen, te zien en te horen

Tijdens de Culturele Zondag in Schoonhoven op 21 april is er veel te doen, te zien en te horen in Zilvergalerie De Watertoren.

De galerieruimte in de monumentale Watertoren is onlangs veranderd in een atelier en een hamerruimte waarin de galeriefunctie is ge├»ntegreerd. De zilverkunst van Paul de Vries, Andr├ę van Loon, Arjan Vrielink en Jorinda van Loon is te bewonderen in de werkruimte. Hiermee wordt het eindresultaat getoond in de ambachtelijke omgeving van de werkplaats en wordt het ontstaansproces inzichtelijk gemaakt. Zo kan het publiek echt zelf beleven wat zilversmeden is. Daarnaast biedt de ruimte op deze manier de mogelijkheid om cursussen en workshops zilversmeden te geven.

Bovenin de Watertoren wordt op zondag 21 april een classic huisconcert gegeven door 3 violisten en 2 cellisten, in het kader van het weekend van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De 5 jonge musici hebben hun instrumenten via het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds gekregen. Het concert is van 15.00 tot 16.00 uur en kaarten zijn te bestellen via www.muziekinstrumentenfonds.nl.

Ook op Culturele Zondag is bovenin de Watertoren een expositie van het werk van kunstschilder Bram Herens. De kunstenaar is aanwezig en geeft ook een cursus schilderen.

De Culturele Zondag in Schoonhoven is op 21 april van 13.00 tot 17.00 uur. Op meer dan 30 plaatsen in de Creatieve Zilverstad aan de Lek zijn ateliers, werkplaatsen, galeries, theaters en musea geopend. De folder met een route langs alle open ateliers is onder andere verkrijgbaar bij Zilvergalerie de Watertoren. Alle deelnemers aan de Culturele Zondag zijn de 21e te herkennen aan zilveren ballonnen. U bent van harte welkom!
 

Paul de Vries aan het werk
Foto: Hans Hogervorst


Poster Culturele Zondag 21 april 2013
Klik op de afbeeldingen voor groter formaat

 
 

Buienradar