Aanleg provinciale snelweg Bentwoudlaan voorlopig van de baanAanleg provinciale snelweg Bentwoudlaan voorlopig van de baan
 
Woensdag 30 januari besloot de provincie Zuid-Holland dat de Verlengde Bentwoudlaan nog niet aangelegd mag  worden. De meeste partijen zijn het met GroenLinks eens dat de onderbouwing van de weg rammelt en dat de bewoners onvoldoende gehoord zijn. Het provinciebestuur moet nu komen met een betere onderbouwing van de verkeerscijfers, een plan voor het betrekken van de bewoners en een overkoepelend plan voor het hele gebied.
 
Uit bestaande studies blijkt dat deze weg de knelpunten niet oplost maar juist verergert. Ook zijn er twijfels over de gebruikte verkeerscijfers: een derde van het verkeer waar de provincie van uit gaat, lijken niet-bestaande spookauto’s te zijn. Lokaal is er dan ook veel protest tegen de weg.
 
GroenLinks statenlid Berend Potjer: “Het provinciebestuur moet haar huiswerk overdoen. Uit alle studies blijkt dat dit een slecht plan is, omdat de weg de knelpunten verergert en het waardevolle Groene Hart doorklieft.”
 
GroenLinks verwacht niet dat dit plan op korte termijn tot andere uitkomsten leidt. Het is onlogisch als een herberekening nu tot andere resultaten leidt. Potjer gaat er dan ook vanuit dat de Verlengde Bentwoudlaan niet doorgaat. Het statenlid hoopt dat het provinciebestuur niet kiest voor achterkamertjespolitiek of creatief boekhouden om de Verlengde Bentwoudlaan door te drukken. Met de aanleg van de weg dreigt tachtig miljoen euro aan belastinggeld besteed te worden aan een schijnoplossing.
 

 

Onderwerpen