Berend Potjer gekozen als lijsttrekker GroenLinks Zuid-HollandBerend Potjer gekozen als lijsttrekker GroenLinks Zuid-Holland

De afgelopen weken hebben de leden van GroenLinks Zuid-Holland per referendum tussen vier kandidaten kunnen kiezen voor hun favoriete lijsttrekker. Vandaag presenteert GroenLinks Zuid-Holland haar lijsttrekker voor de verkiezingen van de Provinciale Staten op 20 maart 2019: Berend Potjer. Potjer is op dit moment al Statenlid namens GroenLinks Zuid-Holland.
 
Naast Potjer waren ook Anneloes van Hunnik, Armine Stepanyan en Menno Siljee kandidaat. In totaal brachten 773 stemgerechtigde leden hun stem uit. Potjer wil dat de bewoners van Zuid-Holland een stem krijgen in de provincie. Voor hem zijn klimaat, natuur en schoon vervoer belangrijke speerpunten. Hij reageert verheugt op zijn verkiezing: “Ik wil de leden bedanken voor hun vertrouwen in mij, en de andere kandidaten voor de mooie campagne die we de afgelopen weken met elkaar gevoerd hebben. Ik ben ontzettend blij dat ik GroenLinks als lijsttrekker mag gaan leiden. Samen met de andere kandidaten en met alle andere GroenLinksers kijk ik uit naar een goede campagne voor een groener en socialer Zuid-Holland.”
 
Het bestuur is trots op de gekozen lijsttrekker. Voorzitter Guido Antunes: “Uit vier goede kandidaten is het moeilijk kiezen, maar dat betekent ook dat er een topkandidaat is gevonden. Ik ben ervan overtuigd dat Potjer in staat is om GroenLinks succesvol te vertegenwoordigen tijdens de campagne, en daarna in de Provinciale Staten. Daarnaast is het fijn dat er iets te kiezen was. Dat past bij een sterke politieke partij. Nu is het zaak om de rest van de kandidatenlijst samen te stellen en het verkiezingsprogramma af te ronden. Ik ben ervan overtuigd dat GroenLinks een prachtige en uitgebalanceerde kandidatenlijst heeft op 20 maart 2019.”

Onderwerpen