GroenLinks verheugd over prijsverlaging buskaartjes Zuid-Holland

 

GroenLinks verheugd over prijsverlaging buskaartjes Zuid-Holland
 
Woensdag 16 mei sprak de Provincie Zuid-Holland af de prijs van buskaartjes blijvend te verlagen. Een groot succes voor GroenLinks Statenlid Berend Potjer die zich daar al jarenlang voor inzet. Potjer is superblij voor de busreizigers: “Dit is echt heel goed nieuws voor de busreizigers van Zuid-Holland.

Het is voor het eerst sinds de invoering van de OV chipkaart dat de buskaartjes niet duurder worden en zelfs goedkoper. Zuid-Holland heeft hiermee de primeur, maar wij hopen dat dit besluit veel navolging krijgt."
 
De tariefverlaging is er niet zomaar gekomen. Potjer: “in Zuid-Holland zijn sinds de invoering van de OV chipkaart de provinciale OV-tarieven elk jaar gestegen en de provinciale autotarieven juist gedaald. Toch ging het politieke debat alleen over de autotarieven. GroenLinks was in eerste instantie de enige partij die de prijsstijging van OV-tarieven wilde bespreken. Na massaal protest van de busreizigers in de Hoekse Waard kwam daar verandering in, wat nu uiteindelijk heeft geleid tot dit mooie resultaat.”
 
De tariefsverlaging per 2018 geldt voor Connexxion op de Zuid-Hollandse eilanden en Arriva in de regio rondom Leiden, Alphen aan de Rijn en Gouda. Potjer verwacht dat de provincie  binnenkort ook afspraken kan maken met Qbuzz voor de Drechtsteden. Nu er een schaap over de dam is hoopt Potjer dat andere regio’s het Zuid-Hollandse voorbeeld zullen volgen en dat de BTW-verhoging geen roet in het eten gooit.
 

Onderwerpen