GroenLinks: publiceren van provinciale besluiten in huis-aan-huis bladen belangrijk voor onze democratieGroenLinks: publiceren van provinciale besluiten in huis-aan-huis bladen belangrijk voor onze democratie
 
GroenLinks wil dat de provincie Zuid-Holland provinciale besluiten blijft publiceren in de veelgelezen regionale en lokale huis-aan-huis bladen.

Woensdag 21 februari vraagt GroenLinks samen met andere partijen aan het provinciebestuur om de provinciale besluiten te blijven publiceren in huis-aan-huis bladen.

 
Samen met de fracties van Partij voor de Dieren en 50PLUS stelde GroenLinks eerder al kritische vragen aan het provinciebestuur. Deze week bleek dat meerdere andere partijen ook twijfelden aan de beslissing om provinciale besluiten niet meer te publiceren in huis-aan-huisbladen.
 
GroenLinks fractievoorzitter Huri Sahin: “De lokale huis-aan-huis bladen hebben een heel groot bereik– bijna 90% - en zijn daarmee belangrijk voor de lokale en regionale democratie. Daarnaast zijn er nog veel mensen niet digitaal vaardig en als overheid heb je de taak om ook niet digitaal vaardige inwoners goed te informeren.”
 
 Vanaf 1 januari 2018 staan provinciale kennisgevingen van bijvoorbeeld verleende vergunningen en ontvangen meldingen van de provincie en omgevingsdiensten alleen nog op de website www.overheid.nl en niet meer in de huis-aan-huisbladen.

Onderwerpen