Kryptos op Gouwestad.


Kryptos op Gouwestad.

Vrijdag 5 juli is tussen 19 – 20 uur een sessie met de uit Bangalore, India afkomstige metalband Kryptos te horen in het muziekprogramma Going Underground.

Wie denkt dat Indiase muziek alleen uit sitarklanken, tabla’s en belletjes bestaat, komt bedrogen uit.
In de moderne Bollywood industrie komen bijvoorbeeld R’n’B, rock en techno steeds vaker voor.
En ook kent India een levendige Undergroundscene met alternatieve rock, punk en metal.

In dat laatst genre bekleed het uit Bangalore afkomstige Kryptos een pioniersrol.
Begonnen in 1998, word Kryptos gezien als een van de belangrijkste bands in de ontwikkeling van de metalscene in Bangalore en India.
Beïnvloed door bands uit de zgn ‘First Wave Of British Heavy Metal’ als Black Sabbath en Iron Maiden, mengt de band er een stevige dosis Thrash doorheen.

Met 5 albums, meerdere Europese tournees en support-optredens voor grote namen als Iron Maiden, Creator, Testament, Rotting Christ, Destruction, Katatonia en Death Angel, mag wel duidelijk zijn dat Kryptos geen kleine speier meer is.

Als Warming up voor hun optreden in het Goudse Studio Gonz later die avond, kunt u tijdens de uitzending luisteren naar een live-sessie en inteerview met Kryptos.

Going Underground, iedere vrijdag live en dinsdag op herhaling tussen 19 – 20 uur op Gouwestad Radio, 97.7 FM (kabel), 106.2 FM (ether)
en www.gouwestad.nl  (livestream.) Daarna nog vier weken terug te luisteren via Uitzending Gemist op de programmapagina.


Onderwerpen