Ronald van de Wal is Gast van de Week


Ronald van de Wal is Gast van de Week

Zaterdag 19 januari van 10- 11.00 uur is Ronald van de Wal Gast van de Week. 

Hij is historicus en is bezig men met het voltooien van een boek over 200 jaar geschiedenis van de veiligheid in deze stad.

In het verleden heeft hij al over meer onderwerpen geschreven die betrekking hebben op de veiligheidssituatie en het sociaal welzijn in de stad.
Deze gingen onder meer over Goudse provo’s, over de actiegroep De Kritiese Siroopwafel, de vroege geschiedenis van de gereguleerde volkshuisvesting, Gouda in de Eerste Wereldoorlog, het Passiespeloproer van 1883 en de markante Goudse commissaris van politie  Tuinenburg die in de jaren tachtig van de negentiende eeuw het korps aanvoerde.

Deze artikelen verschenen allemaal in Tidinge van die Goude, waarvan hij acht jaar lang hoofdredacteur mocht zijn.
Daarnaast schreef hij voor het tijdschrift Het leven in Gouda nog verschillende artikelen, waaronder een over de Goudse popgeschiedenis.

In zijn werkzame leven is hij wetenschappelijk onderzoeker en docent bij de Politieacademie en schreef in dat kader een deel in de serie geschiedenis van de Nederlandse politie.
In de uitzending wordt onder meer aandacht besteed aan zijn laatste artikel in de Tidinge: Burgemeester James en commissaris van politie Hess in WO 2. 


Gast van de Week is te beluisten op zaterdag 19 januari van 10-11 uur op Gouwestad Radio,

Gouwestad zendt uit op de kabelfrequenties 97.7 (Rekam en Caiway) en 106.2 (ether) en live via de website van Gouwestad, www.gouwestad.nl


Het programma wordt herhaald op zondag 20 januari om 19.00 uur en woensdagmorgen 23 januari om 07.00 uur en is tot vier weken  terug te luisteren via uitzending gemist op de webpagina van Gast van de Week.

Onderwerpen