1000 maal Ondergronds


1000 maal Ondergronds

Vrijdag 12 oktober gaat het muziekprogramma Going Underground voor de 1000e keer de lucht in met een extra lange uitzending tussen 18 – 21 uur.

Wat op 2 april 1999 begon als een voortzetting van een muziekitem binnen het toenmalige jongerenprogramma ‘Jump!’, is inmiddels uitgegroeid tot een een volwassen programma, dat een bijzondere plek inneemt binnen het lokale omroepbestel.

Lokale muzikanten als Eefje de Visser, Desiree Coumans (Pocket Knife Army), Handsome Poets, Maaike Ouboter en Ronald Hendriksen (Cookhouse) maakten binnen het programma hun radiodebuut, terwijl ook grote namen als Mick Quinn (Supergrass), Johnny Dowd, Anneke van Giersbergen en Lovell’s Blade (ex-Picture) hun weg naar de studio wisten te vinden.

Daarnaast interviews met alternive bands als War On Drugs, Damien Jurado, Ryley Walker, Calexico, Lambchop, Afghan Whigs, Moke, Tokyo Ska Paradise Orchestra, Michael Gira (Swans), Woven Hand, Einstürzende Neubauten en Savages, vergezeld van nummers van dan nog niet verschenen platen.

Verder zijn in de loop der jaren veel sessies, live-opnamen en studio optredens uitgezonden, wat tot een uitgebreid archief heeft geleid, waar Beeld & Geluid in Hilversum belangstelling voor heeft. En waar tijdens de uitzending een ruime selectie uit te horen is: van lokale en regionale helden tot internationaal opererende muzikanten en Songfestival deelnemers.
Van akoestisch tot punk en stevige rock.

Drie uur lang dwars door het archief van een programma dat gaat over muziek en wat daar achter steekt. Wars van trends of commercie, dat de muzikant, hoe klein en aarzelend ook, een open platform biedt om zichzelf te laten horen.

Going Underground, vrijdagavond live en dinsdagavond op herhaling van 19 - 20 uur op Gouwestad Radio,97.7 FM (kabel), 106.2 FM (ether) en als livestream via www.gouwestad.nl.
Daarna nog vier weken terug te luisteren via Uitzending Gemist op de programmapagina.


Onderwerpen