Johnny Dowd en Melle de Boer op Gouwestad


Johnny Dowd en Melle de Boer op Gouwestad

Vrijdag 9 februari kunt u van 19 - 20 uur luisteren naar een sessie met singersongwriters Johnny Dowd en Melle de Boer in het  muziekprogramma Going Underground.

Johnny Dowd begon eind jaren 70 muziek te maken met o.m. The Neon Baptists, maar brak internationaal door als alternatieve Countryzanger met zijn uit 1995 stammende debuutplaat. Diverse Amerikaanse en Europese toernees (met o.m. Jim White en Mark Lotterman) en een optreden op het prestigieuze All Tomorrows Parties festival volgden.

Momenteel toert hij door een aantal Europese landen ter promotie van zijn 12 januari verschenen 16e langspeler Twinkle Twinkle. Hierop staan covers van overbekende volksliedjes in een typisch Dowd-jasje: tegendraads en voorzien van gepeperde, zwarte humor. Tourpartner Melle de Boer is naast kunstenaar en drijvende kracht achter de Americana-georiënteerde Movingclub avonden in het Paard ook frontman van Smutfish, wat als grondlegger van de Nederlandse Country Noir wordt gezien.

Onlangs verscheen de plaat Temporary Bandage onder zijn eigen naam. Tussen twee optredens in komen Johnny en Melle langs voor een sessie en mondelinge toelichting.

Going Underground, vrijdagavond live en dinsdagavond op herhaling van 19 - 20 uur op Gouwestad Radio,97.7 FM (kabel), 106.2 FM (ether) en als livestream via www.gouwestad.nl. Daarna nog vier weken terug te luisteren via Uitzending Gemist op de programmapagina.


Onderwerpen