Luistersessie GouwedialoogLuistersessie Gouwedialoog

Dinsdag 28 januari 2020
Zalencentrum Le Patapouf
Kolkmanstraat 1 - 3
Gouda
Aanvang: 19.30 uur  Inloop tot 20.00 uur
Optreden gastspreker: 20.00- 20.30 uur

 
De Gouwe Dialoog is bij uitstek het instrumentarium om met elkaar de verbindingen te zoeken en een kettingreactie teweeg te brengen, zodat de Goudse burgers dichter bij elkaar komen en elkaar beter leren kennen.
De Stichting Gouwe Dialoog heeft een bekende Gouwenaar, Hans Suijs, als gastspreker uitgenodigd. Hij zal zijn verhaal vertellen met als titel:
“Bepalende Gesprekken”
 
-Dialogen waar standpunten werden uitgewisseld en gehoord en soms toch niet werden uitgevoerd-
 
Meldt u zich aan per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deze luistersessie wordt op verzoek van de gemeente Gouda georganiseerd. Landelijk is vastgesteld dat veel mensen in Nederland het gevoel hebben dat de polarisatie toeneemt en men niet meer goed naar elkaar luistert. Daarom wil het Goudse gemeentebestuur stimuleren dat mensen weer naar elkaar gaan luisteren. Luisteren naar de verhalen van anderen, zonder onderbreking en zonder direct een mening of een oordeel te vormen.
 
In het jaar 2020, als 75 jaar bevrijding herdacht wordt, zal Hans Suijs teruggaan naar die tijd en iets vertellen uit zijn familiegeschiedenis. Daarbij is een aantal gesprekken uit dat verleden bepalend geweest voor zijn manier van denken en voor de manier van denken van zijn familieleden. In hoeverre waren zij beïnvloedbaar en op welke gebieden wel of juist niet? Wat voor rampen voltrokken zich in korte tijd? pl.sexlviv.com In hoeverre heeft dat zijn verdere leven beïnvloed? Wanneer en door welk gesprek wijzigde de houding ten opzichte van Duitsers en werd het woord moffen afgeschaft binnen de familie? Wat veranderde er in diverse latere
fases van zijn leven? 
 
De organisatie ziet uit naar uw komst.
Contactpersoon: Jan Jan C.van Ingen, bestuursvoorzitter (06-241 21 996)

Gerelateerde artikelen

Onderwerpen