Eindresultaat SamenLoop nóg hogerEindresultaat SamenLoop nóg hoger
 
Op 21 en 22 juni vond de SamenLoop voor Hoop Groene Hart plaats in Gouda. Na 24 uur wandelen, muziek, eten en gezellig samenzijn vond op het podium de onthulling plaats van het voorlopige eindbedrag: maar liefst 151 duizend euro!
 
De bekendmaking van het eindbedrag kreeg alle aanwezigen op het Sluiseiland een moment stil, om daarna in een massaal gejuich uit te barsten.
Gejuich met her en der wat tranen van aanwezigen. Tranen van hoop, want het bedrag biedt kans op nóg meer onderzoek waarmee weer meer levens kunnen worden gered.

 
Mea Hiskes-Willemse, voorzitter van de lokale organisatie: “Een aantal acties was nog niet afgerond, nog niet alle donaties waren geteld én sommige leveranciers boden spontaan aan geen factuur te sturen voor geleverde diensten. Afgelopen week maakte KWF Kankerbestrijding het definitieve resultaat bekend aan de lokale organisatie. Er is maar liefst twintig duizend euro aan het voorlopige resultaat toegevoegd.” Het exacte eindbedrag is opgelopen tot 172.206,28 euro.
 
“De organisatie is zeer dankbaar voor de inzet, de sponsoren en iedereen die zijn of haar steentje aan het evenement heeft bijgedragen.
Dankbaar voor het eindresultaat, maar ook dankbaar dat de SamenLoop een evenement is geworden dat de harten van Gouda en omgeving heeft veroverd.”

 
Scheidend burgemeester Mirjam Salet noemde in de Goudse Post van 6 november de SamenLoop als het evenement dat het meeste indruk op haar gemaakt heeft: “Een evenement dat in het teken staat van verdriet, ziekte en rouw raakt écht aan het leven. Van het gedicht van onze stadsdichter kreeg ik kippenvel.
De saamhorigheid was enorm groot en daardoor ontroerend.”

 
Een mooiere afsluiter van het evenement kan de organisatie zich niet wensen

Onderwerpen