Wethouder Dijkstra opent Muur van RespectWethouder Dijkstra opent Muur van Respect
 
Alles is gekleurd! Dat is het thema van de Landelijke Week van Respect (4 t/m 10 november), waarin de gekleurdheid van meningen wordt onderzocht.
Ook Libertum (voorheen Verzetsmuseum Zuid-Holland) opent het gesprek, en wel met alle inwoners van de stad. De hele week kunnen Gouwenaas in de Chocoladefabriek meningen uitwisselen. Op 5 november opent wethouder Corine Dijkstra daar bovendien de Muur van Respect, waaraan iedereen zijn figuurlijke steentje kan bijdragen
.
 
Hoe gaan wij om met de gekleurde meningen van onze inwoners? Wat vinden we acceptabel? En hoe kunnen we begrip creëren voor een regenboog aan meningen en interpretaties? Tijdens de Week van Respect kunnen Gouwenaars in een ongedwongen, gezellige huiskamersfeer hun visie geven op respect. Er liggen voldoende uitdagende vraagstellingen klaar voor een geanimeerd gesprek! Dagelijks van 9.00 tot 21.00 uur in de Chocoladefabriek.
 
Muur van Respect
Ook kan er worden meegebouwd aan de Muur van Respect, die 5 november om 14.00 uur wordt geopend door wethouder Dijkstra. Daarop kunnen Gouwenaars aangeven wat hun  visie is op respect. Waarmee worden ze geconfronteerd, en wat is hun wens voor de toekomst? Na de opening kunnen bezoekers in gesprek gaan met de wethouder.
 
Libertum nodigt alle inwoners van Gouda uit om mee te praten, en deze week te gebruiken om het gesprek te openen. Op weg naar een gekleurd en respectvol Gouda!
 
Partnergemeente
Gemeente Gouda is dit jaar aangesloten als partnergemeente in de Week van Respect. Ook scholen konden zich ervoor aanmelden. Meer informatie over de Week van Respect staat op www.weekvanrespect.nl. Meer over Libertum is te vinden op www.libertum.nl.

 

Onderwerpen