Oasen stimuleert kinderen kraanwater te drinken na Goudse Singelloop

 


Oasen stimuleert kinderen kraanwater te drinken na Goudse Singelloop
 
Drinkwaterbedrijf Oasen deelt op 13 september kraanwater uit bij de familie lopen van de Goudse Singelloop

Aan de finish van de familie lopen (1 en 2 km) krijgen alle deelnemende kinderen een met kraanwater gevulde bidon van Oasen. Op deze manier wil Oasen kinderen stimuleren meer kraanwater te drinken. Kraanwater is niet alleen een lekkere dorstlesser, maar is ook nog eens erg gezond. De bidons, gemaakt van biologisch afbreekbaar kunststof, kunnen de kinderen bijvoorbeeld makkelijk meenemen naar school of naar het sporten.
 
Vochtbalans
Hoewel kinderen kraanwater lekker vinden, blijft het drinken ervan toch achter. Eenop de 4 kinderen in Nederland drinkt niet dagelijks kraanwater. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 3.300 basisschoolleerlingen tussen de 4 en 12 jaar. Het is belangrijk voor kinderen om voldoende kraanwater te drinken, zodat hun vochtbalans op peil blijft. Het Voedingscentrum adviseert kinderen elke dag tussen de 1 en 1.5 liter water te laten drinken.
 
Gratis water tappen
Sponsoring van de Goudse Singelloop is een van de initiatieven die Oasen onderneemt om meer kinderen kraanwater te laten drinken. Walter van der Meer, directeur van Oasen: “Elk jaar nodigen wij 120 schoolklassen uit om de wereld achter de kraan te ontdekken. Ook maken we drinkwater op openbare plekken beschikbaar met onze tappunten; zoals op de Markt in Gouda. Een mooie plek om je bidon of waterfles weer aan te vullen.”
 
Om het drinken van kraanwater op een leuke manier te stimuleren geeft Oasen tips op oasen.nl/drinkwatervoorkids.
 

Onderwerpen