Yunited en Libertum slaan handen ineen voor jongerenplatform

Yunited en Libertum slaan handen ineen voor jongerenplatform

Jongerenvereniging Yunited en Libertum (voormalig Verzetsmuseum Zuid-Holland) gaan zich samen hard maken voor een jongerenplatform in Gouda. Zo willen ze jongeren (15-25 jaar) meer betrekken bij thema’s die ze raken.

De plannen voor een jongerenplatform lagen er al langer. In de raadsvergadering van 17 juli jl. heeft ook wethouder Corine Dijkstra (Jeugd en welzijn) na vragen van GroenLinks, CDA en PvdA aangegeven een dergelijk georganiseerd platform te omarmen.
 
Ondersteuning vanuit de gemeente
“Het is fantastisch dat de gemeente het plan ondersteunt. Een grote stap vooruit! Dat er in Gouda geleidelijk steeds meer ruimte komt voor input van jongeren, maakt me heel enthousiast”, aldus Jos Uitterhaegen, voorzitter van Yunited.
 
De twee partijen hebben al eerder om tafel gezeten om te kijken hoe ze jongeren meer impact kunnen laten maken in de stad. Patricia Olsthoorn, creatief directeur van Libertum, licht toe: “Jongeren zijn mondig, innovatief en kritisch op de maatschappij. Libertum kan daar ook veel van leren. Het platform moet een kanaal worden waarlangs ze hun stem kunnen laten horen, gevraagd en ongevraagd advies kunnen geven, en nieuwe activiteiten kunnen initiëren én dragen. Yunited en Libertum kunnen dat faciliteren.”
 
Moderne invulling
De komende tijd onderzoeken Yunited en Libertum hoe en door wie dit platform op een moderne manier ingevuld kan worden. Jongeren die nu al willen meedenken kunnen contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 

Onderwerpen