Trouwen relatief goedkoop in Gouda

Trouwen relatief goedkoop in Gouda

- In Gouda is het tarief om op een doordeweekse dag te trouwen fors lager dan gemiddeld in Nederland. Voor een ceremonie op maandag t/m donderdag betaalt een Gouwenaar € 257,60, terwijl het tarief in de rest van Nederland gemiddeld € 374,95 is. Dit en meer blijkt uit onderzoek naar gemeentelijke trouwkosten per dag van de week door trouwwebsite ThePerfectWedding.nl.

 

Veel gemeenten hanteren op vrijdag een hoger tarief dan andere werkdagen van gemiddeld 10% meer. Ook in Gouda is trouwen op vrijdag duurder: € 332,20. Goudse bruidsparen betalen maar liefst 29% meer dan de rest van de werkweek. Toch is ook het tarief voor vrijdagmiddag ruim lager dan het landelijk gemiddelde voor een doordeweekse bruiloft.

 

Stellen die in Gouda in het weekend willen trouwen, hebben echter minder geluk. Een ceremonie in het gemeentehuis van Gouda is namelijk niet mogelijk op zaterdag of zondag. In Zuid-Holland is trouwen in het weekend tevens geen optie in Barendrecht en Zoetermeer.

 

Doordeweeks trouwen in andere gemeenten

In Gorinchem trouwen Zuid-Hollanders het voordeligst. Van maandag tot en met donderdag kunnen inwoners daarvoor € 172 het gemeentehuis verlaten als echtpaar. De duurste gemeente in de kustprovincie is Westland, waar het tarief voor een doordeweeks huwelijk € 606,33 is.

Bekijk
hier het volledige overzicht van gemeentelijke tarieven in Zuid-Holland en andere gemeenten in Nederland.

 

Onderwerpen