Uitnodiging voor alle basisscholen in GoudaUitnodiging voor alle basisscholen in Gouda
 
In de week van 15 september tot en met 23 september wordt in Gouda de Vredesweek georganiseerd door het Museum voor Vrede en Geweldloosheid en Verzetsmuseum Zuid-Holland.
 
In de aanloop naar de Vredesweek wordt er gratis een educatief programma van 1,5 uur aangeboden aan alle basisscholen in Gouda. Het programma draagt de naam “1u=uall”. Dit vreedzaam en educatief programma is al op meerdere scholen in Nederland uitgevoerd.
 
Uniek aan het concept van de Vreedzame lessen is dat het aan grote groepen gegeven kan worden, bijvoorbeeld de hele bovenbouw van de basisschool. De lessen kunnen gegeven worden op het schoolplein, in de aula of gymzaal.
Tijdens de Vreedzame les wordt door ‘professor Russolo‘ op een ludieke manier de Formule voor Vrede uitgelegd: 1u=uall. De kinderen vertellen wat zij denken, dat het betekent. Zij komen tot een aantal conclusies en begrijpen de formule voor vrede. Vervolgens leren zij dat in gebarentaal.
Professor Russolo zingt het liedje “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder…” van Ramses Shaffy, waarbij de kinderen het refrein meezingen. Dan vertrekt professor Russolo weer met zijn ratel.
 
In de Vredesweek Gouda wordt op vrijdagmiddag 21 september aan het eind van de “Walk of Peace” zal er een connectie gemaakt worden met “1u=uall”, bij de Chocoladefabriek. Alle deelnemende klassen ontvangen hiervoor een uitnodiging.
 
Meer informatie en een filmpje is te vinden op https://vredesweekgouda.weebly.com/educatie.html

Deelnemen kan tot 21 september en de scholen kunnen zich aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onderwerpen