TITUS BRANDSMA: MOEDIG & MILD Krachtig verzet van een liefdevolle geest


TITUS BRANDSMA: MOEDIG & MILD Krachtig verzet van een liefdevolle geest

Vorig jaar juli werd wereldwijd herdacht dat 75 jaar geleden de zalig verklaarde Karmeliet Titus Brandsma (1881-1942) in concentratiekamp Dachau is omgekomen. En toch klinkt alom: Titus leeft!
Kan je iemand na zijn dood leren kennen? Wat heeft deze priester, filosoof, journalist en verzetsmens ons nu nog te zeggen? Wat maakt zijn levenswijze en gedachtegoed tot een actueel model van navolging ?

Arnold Roozendaal en Marianne van Waterschoot nemen u mee in het spoor van deze bijzondere, veelzijdige man, die zich verzette als mensen niet tot hun recht kwamen en geschonden werden in hun waardigheid.
Zijn omgang met mensen was authentiek en hartelijk: hij gaf iedereen ruimte vanuit een diep respect voor de persoon en menselijke levenssituatie. Zelfs aan zijn vervolgers. Titus Brandsma dacht in mensen.

Arnold Roozendaal (1954) is zelfstandig organisatieadviseur, gespecialiseerd in leiderschaps- en organisatieontwikkeling in het kader van duurzaamheid en verandermanagement. Hij is mede-initiatiefnemer en bestuurslid van Stichting DeGoudseSchool

Marianne van Waterschoot (1959) is communicatiecoördinator bij Parochie Sint Willibrordus in Zevenaar (Gld), actief betrokken bij Hospice Bethlehem in Nijmegen en initiatiefnemer en coördinator van Green Whisper Alliance, levensbeschouwelijk platform voor duurzame initiatieven.
Beiden zijn lid van de stuurgroep van de Gemeenschap van Geassocieerden, een geleding van leken verbonden aan de kloosterorde der Karmelieten.

Verzetsmuseum Zuid-Holland, donderdag 29 maart a.s. van 20.00 – 22.00 uur.
Inloop: 19.30 uur. Entree: € 2,50.
Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren via telefoonnummer 0182 – 52 03 85.

 
Deze avond  wordt u aangeboden door Verzetsmuseum Zuid-Holland, Turfmarkt 30, 2801 HA Gouda
in samenwerking met Stichting DeGoudseSchool.

www.verzetsmuseum-zh.nl - www.degoudseschool.nl


Onderwerpen