Kindercollege versiert kerstboom Gouda bij Kaarslicht

op Gepost in Lokaal nieuws

Logo

 

Kindercollege versiert kerstboom Gouda bij Kaarslicht

Gouda kijkt er weer naar uit: De aankomst van de grote kerstboom uit het Noorse Kongsberg.  Maandag 9 december arriveert deze op de Markt in Gouda. Wanneer de boom stevig staat op haar vaste plek in de ster voor het Stadhuis, hangt het kindercollege officieel de eerste kerstballen in de boom.
Kinderburgemeester Talitha Schaddelee en de kinderwethouders Khaoula el Moussaoui, Kylan Crans, Lauri Vonk, Maiken Barker en Timo van der Spek hangen met behulp van een hoogwerker de kerstversiering in de boom. Zij worden daarbij toegezongen door het kinderkoor van de Casimirschool onder leiding van John Tak.

Gouda bij Kaarslicht
Nadat het kindercollege de eerste kerstballen in de boom hebben gehangen, wordt de boom verder versierd. De duizenden lichtjes in de boom gaan pas aan bij de traditionele ceremonie tijdens Gouda bij Kaarslicht op vrijdag 13 december. Tussen 19.00 en 20.00 uur doet de burgemeester van Kongsberg, mevrouw Kari Anne Sand, samen met kinderburgemeester en de nieuwe burgemeester van Gouda Pieter Verhoeve de lampjes aan.

 
 

Onderwerpen