De Goudse Schouwburg genomineerd voor Theater van het jaar 2019

op Gepost in Lokaal nieuwsDe Goudse Schouwburg genomineerd voor Theater van het jaar 2019

Dinsdagochtend 5 november werd De Goudse Schouwburg verrast met de inmiddels in Theaterland welbekende felicitatietaart van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP). Dit betekent dat de schouwburg weer genomineerd is voor de Theater van het Jaarprijs 2019!
 
Directeur Tineke Maas: ‘Ik ben ontzettend trots dat we dit samen met alle collega’s hebben bereikt dit jaar.’
 
Theater van het Jaarprijs
De leden van de Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP) hebben weer hun stemmen uitgebracht op de Nederlandse theaters en maken zij de genomineerden door de ‘VVTP Theater van het Jaarprijs 2019’ bekend. Deze prijs, die sinds 2010 wordt uitgereikt, kent twee categorieën: kleine theaters met een capaciteit tot 450 stoelen en grote theaters met een capaciteit vanaf 450 stoelen. Op 2 december 2019, tijdens de jaarlijkse VVTP-theaterbeurs, wordt bekend of De Goudse Schouwburg de prijs in ontvangst mag nemen,
 
Naast de prijs voor het beste grote en kleine theater van Nederland, wordt ook een marketingprijs uitgereikt. “Alleen een poster of flyer is tegenwoordig niet meer genoeg om tickets te verkopen. Met de Marketingprijs willen we theaters in de schijnwerpers zetten die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van promotie, en die op creatieve manieren het publiek weten te bereiken” vertelt Marte Lalleman, sinds 1 mei directeur van de VVTP.
 
De ‘VVTP Theater van het Jaarprijs’ wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. De leden van de VVTP beoordelen alle Nederlandse theaters waarmee zij samenwerken op communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Bij de beoordeling zijn verschillende afdelingen en medewerkers betrokken: van marketeers tot technici en van productieleiders tot kantoorpersoneel, maar ook artiesten geven hun oordeel.
 
De winnaar van de ‘VVTP Theater van het Jaarprijs’ neemt een speciaal vervaardigde VVTP-stoel – ontworpen door Carla Janssen Höfelt – in ontvangst en mag deze een jaar lang een ereplek geven in zijn of haar theater.

Vereniging Vrije Theaterproducenten
Binnen de Vereniging Vrije Theaterproducenten bundelen 21 theaterproducenten en impresariaten hun krachten. Samen verzorgen zij circa 70% van het professionele podiumaanbod in Nederland. De VVTP zet zich in voor een sterke podiumkunstensector door middel van actief beleid op verschillende dossiers. De VVTP trekt samen op met andere brancheverenigingen binnen de podiumkunsten en is (mede)initiatiefnemer van diverse vernieuwende projecten en initiatieven.
----------------------------------------------------------------------------------

Onderwerpen