Samenwerking Gemeente Gouda met Stichting DeBroekriem krijgt vervolg

op Gepost in Lokaal nieuws

Samenwerking Gemeente Gouda met Stichting DeBroekriem krijgt vervolg

Wethouder Rogier Tetteroo: “De ontmoetingen tussen werkzoekenden in onze gemeente leveren veel op.”

GOUDA - De gemeente Gouda en Stichting DeBroekriem werken al een paar jaar succesvol samen om werkzoekenden te activeren. Onlangs is de samenwerking verlengd. In het kader daarvan vond op 29 oktober een speciale bijeenkomst plaats voor werkzoekenden en genodigden vanuit de gemeente in het Huis van de Stad. Aanwezigen kregen inzicht in de community aanpak van Stichting DeBroekriem en een ‘kijkje in de keuken’ met een interactieve workshop van trainer John Steendijk over storytelling.

Wethouder Rogier Tetteroo van Werk & Inkomen opende deze avond. Tetteroo: “
De gemeente ondersteunt en faciliteert om inwoners zo snel als mogelijk weer aan het werk te krijgen. De activiteiten van DeBroekriem zijn een mooie aanvulling daarop. Ik vind het daarom ook belangrijk de toegevoegde waarde van dit soort bijeenkomsten voor werkzoekenden in Gouda aan een breder publiek te laten zien."

Krachtig verhaal vertellen
Na de plenaire aftrap van Wethouder Rogier Tetteroo vertelde Petra van der Vlugt, projectmanager bij Stichting DeBroekriem, over het ontstaan en de meerwaarde van DeBroekriem. Hierna was het woord aan trainer John Steendijk die de groep deze avond meer leerde over storytelling. Steendijk: “Het was een mooie avond met een combinatie van horen, zien en vooral zelf toepassen. Ik heb werkzoekenden een paar krachtige technieken laten zien die zij voortaan in kunnen zetten om een krachtig verhaal te vertellen. Zij kunnen deze overal gebruiken: in één-op-één gesprekken, sollicitatiegesprekken, maar ook als zij bijvoorbeeld een presentatie geven. Het gaf mij veel voldoening deze avond veel mensen te mogen inspireren en te voorzien van nieuwe inzichten.”

Houd het klein en geloof in jezelf
Een tip van de spreker was bijvoorbeeld ‘In plaats van veel te vertellen en het oppervlakkig te houden, is het beter je verhaal klein te houden en de diepte in te gaan. En vertel je verhaal in het nu.’ Daarnaast is het belangrijk vooral jezelf te blijven en zoals wethouder Tetteroo zei: “Ga niet twijfelen en denken ‘ik kan het niet’. Afwijzen is geen falen, afwijzen is leren en je zult zien, na een afwijzing volgt een keer een handdruk en dan heb je die baan wel te pakken, blijf daarin geloven!”
 
Waardevolle ontmoetingen
DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. Van der Vlugt: “Met netwerkbijeenkomsten en workshops zoals deze, ondersteunen we werkzoekenden niet alleen bij het vergroten van hun sollicitatievaardigheden, maar ook bij het uitbreiden van hun netwerk. Gisteravond was dat weer duidelijk zichtbaar.” ‘Niet onbelangrijk’, vult wethouder Tetteroo aan. “De ontmoetingen tussen werkzoekenden in onze gemeente leveren ook veel op. Zij delen hun ervaringen, tips en contacten en helpen elkaar verder. Dit stimuleren we natuurlijk graag als gemeente.” 

Onderwerpen