Stap Mee! met de Nationale Diabetes Challenge

op Gepost in Lokaal nieuwsStap Mee! met de Nationale Diabetes Challenge

Eind januari start de Nationale Diabetes Challenge 2019 voor de tweede keer in Gouda, op initiatief van SPORT•GOUDA, Gezondheidscentrum Korte Akkeren, Huisartsenpraktijk Klein Iterson en Gezondheidscentrum Goverwelle. Onder andere buurtbewoners en patiënten van de zorgcentra wandelen wekelijks samen met zorgverleners op weg naar een betere gezondheid. Het is namelijk bewezen dat wandelen bij diabetes kan leiden tot afname van medicatie. Maar iedereen, ook zonder diabetes, is van harte welkom om aan te sluiten.

Er wordt rekening gehouden met alle niveaus. In september wandelen we uiteindelijk, samen met alle deelnemers uit heel Nederland, de finaleloop op het Diabetes Challenge Festival. Het doel is dat iedereen dan minimaal 5 km kan lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Informatieavonden
SPORT•GOUDA, Gezondheidscentrum Korte Akkeren, Huisartsenpraktijk Klein Iterson en Gezondheidscentrum Goverwelle organiseren op elke locatie een informatie avond. Iedereen is welkom om te luisteren naar de presentatie en vragen te stellen. De informatie bijeenkomsten vinden plaats op de volgende momenten en plekken:
Maandagavond 21 januari 2019 in Huisartsencentrum Klein Iterson (Kort Haarlem) van 19:00 – 20:00 uur.
Dinsdagavond 22 januari 2019 in ontmoetingscentrum de Walvis (Korte Akkeren) van 19:30 – 20:30 uur.
Dinsdagavond 22 januari 2019 in Gezondheidscentrum Goverwelle (Goverwelle) van 19:00 – 20:00 uur.

Over de Nationale Diabetes Challenge
De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim € 9.200,-. Jaarlijks brengt de Nationale Diabetes Challenge duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl toe te passen. De Nationale Diabetes Challenge laat zien dat iedere stap telt.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/stapmee/, www.sportpuntgouda.nl, https://www.gcgoverwelle.nl/, www.huisartsencentrumkleiniterson.nl, https://www.korteakkeren.com/.

Of neem contact op met Denise Blom van SPORT•GOUDA via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via tel. 0182-590 910

Onderwerpen