Brede School Gouda en Stichting Leren voor de Toekomst starten vanaf zondag 6 januari laagdrempelige huiswerkbegeleiding

op Gepost in Lokaal nieuwsBrede School  Gouda  en Stichting Leren voor de Toekomst  starten vanaf zondag 6 januari laagdrempelige huiswerkbegeleiding.  

Vanaf  groep 6 basisschool tot 6 VWO: De Toekomst!  


De Brede School ondersteunt hierbij  de Stichting Leren voor de Toekomst die  de huiswerkbegeleiding uit voert.
Iedereen is welkom.

De Toekomst is toegankelijk voor alle kinderen en iedereen kan zich aanmelden.
Inkomen en achtergrond mogen geen drempel zijn  om goed mee te kunnen op school.  Ook niet wanneer daar wat extra begeleiding voor nodig  is , maar daar thuis geen geld voor is.  
Door subsidie van de gemeente Gouda, is deelname tegen een lage ouderbijdrage(?) mogelijk.
 
De Toekomst is er ook voor ouders!  Ouders worden actief betrokken bij de ontwikkeling van hun kind . Bij De Toekomst wordt samen met ouders onderzocht hoe  ze met de juiste aandacht en motivatie, hun kinderen kunnen helpen om prestaties te verbeteren en op welke wijze zij de samenwerking met school kunnen versterken. De Toekomst kan  mee naar ouderavonden, mochten ouders dat fijn vinden.

De huiswerkvoorziening/begeleiding  vindt  plaats op zondagen in de 1e Potgieterstraat 21 te Gouda. Er zullen verschillende groepen zijn. Het rooster is binnenkort te vinden op de site van Stichting Leren voor de Toekomst en Brede School Gouda. Daar (via Brede School site of op beide sites?) is ook de mogelijkheid om aan te melden.

Raadslid Sophie Heesen bracht de stichting Leren voor de Toekomst in contact met de Brede School. 
De  Brede School heeft dit initiatief voor huiswerkbegeleiding omarmd. 
Vervolgens  is het initiatief samen met de gemeente verder vorm  gegeven.  

Onderwerpen