Geloofsviering Roze Zaterdag Gouda drukbezocht.

op Gepost in Lokaal nieuwsGeloofsviering Roze Zaterdag Gouda drukbezocht.

Meer dan 750 bezoekers waren vandaag aanwezig bij de Roze Zaterdag-geloofsviering in de Goudse Sint Janskerk. In dit eeuwenoude decor, omringt door de wereldberoemde Goudse Glazen, vond rondom het thema ‘Gods liefde schept ruimte voor iedereen’ een viering plaats waar inclusie en diversiteit voorop stonden. 

Zangeres Elise Mannah vertolkte een bijzondere versie van de jaren 80 hit ‘True colors’, waarin de verschillende achtergronden van de kerkgangers gerepresenteerd werden. De boodschap: kijk verder dan de buitenkant; zie wie iedereen echt is.

De aanwezigen hadden ook de mogelijkheid om een kaars in hun favoriete kleur te ontsteken. De kaarsentafel werd daardoor een grote verlichte regenboogvlag. De eerste kaars werd aangestoken door Inez Meter, de eerste stadsdichter en oudste ereburger van Gouda. Rik Zutphen, alias De Droominee vertolkte zijn epos ‘De kerk van Brokkenpiloten en regenbogen’.

Voorgangers van de viering waren dominee Eric van Dorsten (PKN), Ds. Kim Magnée-de Berg (Federatie) en Pastoor Dick van Klaveren (RK). Afgevaardigden van verschillende geloven, waaronder Joods en Islamitisch, waren tevens aanwezig.

De viering werd georganiseerd door de Goudse Raad van Kerken en Stichting Roze Zaterdag 2018 Gouda.

Onderwerpen