Treatment should be augmentin 875 price walgreens discontinued if be worn under b ocker..

GGD neemt deel aan Roze Zaterdag

op Gepost in Lokaal nieuwsGGD neemt deel aan Roze Zaterdag
 
Zaterdag 23 juni viert Gouda Roze Zaterdag. Een dag waarop iedereen zichzelf mag zijn ongeacht seksuele geaardheid of (gender)identiteit. Helaas is dit tot op de dag van vandaag nog niet voor iedereen het geval en blijft het nodig om een activiteit als Roze Zaterdag te organiseren.
 
Tijdens de opening van het Roze Jaar gaf burgermeester Milo Schoenmaker aan dat in Gouda iedereen zichzelf mag zijn.
Dat is natuurlijk een mooi uitgangspunt, maar kun je als homoseksuele jongen in Gouda wel jezelf zijn?
Uit onderzoek “Seks onder je 25e” blijkt dat jongeren in deze regio rond hun 16e levensjaar uit de kast komen, dit is een half jaartje eerder dan de jongeren in de rest van Nederland. Op de vraag wat Goudse jongeren vinden als zij twee jongens op straat met elkaar zien zoenen, geven één op de vier jongens en één op de acht meisjes aan dat dit echt niet kan. Homoseksuele jongens krijgen regelmatig te maken met discriminatie en geweld. Zo werden vanwege de seksuele geaardheid twee op de vijf jongens uitgescholden en één op de zes jongens bedreigd.
 
Roze Zaterdag
Het doel van de Roze Zaterdag is om ervoor te zorgen dat de acceptatie van de LHBT-gemeenschap vergroot wordt. Voor een breed publiek is daarom ook een groot scala aan activiteiten georganiseerd, van de geloofsviering in de Sint-Janskerk tot een informatiemarkt en een Pride walk aan toe. Het gehele programma van Roze Zaterdag is te vinden op www.rozejaargouda.nl.
 

Gezondheidsbus en vaccinaties
Medewerkers van Team Seksuele Gezondheid van de GGD Hollands Midden zijn van 10.00 tot 17.00 uur met de Gezondheidsbus te vinden op de informatiemarkt tijdens Roze Zaterdag.
Bezoekers kunnen hier terecht voor informatie over relaties en seksualiteit, veilig vrijen, soa’s en het doen van een soa test.
Daarnaast kunnen mannen die seks hebben met mannen in de bus terecht voor een Hepatitis B vaccinatie.

Onderwerpen