Jan den Hertog (13) wint het Nederlands Kampioenschap Microsoft Office

op Gepost in Lokaal nieuwsJan den Hertog (13) wint het Nederlands Kampioenschap Microsoft Office

Winnaar vertegenwoordigt Nederland tijdens Microsoft Office Specialist World Championship in de VS

Jan den Hertog (13 jaar) van het Driestar College in Gouda is de gelukkige winnaar van de NK Office in de categorie vo/mbo die afgelopen vrijdag werd georganiseerd door Slim.nl en Surfspot.nl. Met een score van 930 punten in Microsoft Excel won hij het Nederlands kampioenschap, waaraan 32 Nederlandse leerlingen deelnamen. De wedstrijd vond plaats bij het Media, ICT & Design College van ROC Midden Nederland in Amersfoort. Jan gaat ons land vertegenwoordigen tijdens het Microsoft Office Specialist World Championship 2018 in de zomervakantie in Orlando, de Verenigde Staten.

Jan den Hertog zit in de tweede klas van het Gymnasium en won de prijs in de categorie voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs, waarin 22 leerlingen uitkwamen.
Jan laat met zijn score van 930 punten zien dat hij alle functionaliteit van Excel perfect beheerst. Met dit prachtige resultaat maakt Jan kans op de wereldtitel, die hij kan behalen op het Microsoft Office Specialist World Championship 2018 deze zomer in Orlando. Zijn leraar zal hem vergezellen naar Orlando. Aan het ‘WK Office’ doen in totaal 130 landen mee. Deelnemers strijden in meerdere disciplines – zoals Excel, Word en PowerPoint – voor de wereldtitel.

“Jan den Hertog heeft afgelopen vrijdag een fantastisch resultaat neergezet en behoort op het gebied van Office-skills tot de top van de wereld, en dat op zo’n jonge leeftijd”, zegt Jeroen Borgsteede, directeur van Slim.nl. “Hij zal het zeker niet makkelijk krijgen in Orlando tijdens het Microsoft Office Specialist World Championship, maar hij maakt goede kans om de titel binnen te slepen.”

Onderwerpen