Gouda staat enorm in de belangstelling!

op Gepost in Lokaal nieuwsGOUDA STAAT ENORM IN DE BELANGSTELLING 
 

In 2017 is het bezoek aan VVV Gouda in de Goudse Waag met bijna 17% toegenomen ten opzichte van 2016. Sinds de start van VVV Gouda neemt het baliebezoek al jaren op rij toe.
 
Voor het eerst in het vijfjarig bestaan van VVV Gouda hebben 45.000 mensen een bezoek gebracht aan de balie van VVV Gouda in de Goudse Waag. In twee jaar tijd is het baliebezoek met maar liefst 25% toegenomen.
Al direct rond Pasen - bij de start van het toeristische seizoen - was er een enorme toename van het bezoek aan de VVV-balie. Augustus was wederom de drukste maand van het jaar met ruim 9.100 baliebezoekers. Om alle drukte in de Waag goed op te vangen, krijgen toeristen op kaasmarkt-donderdagen al buiten voor de Waag door promotiemedewerkers van VVV Gouda de gratis Welkom in Gouda brochure uitgereikt.

Opvallend in het afgelopen jaar was ook de maand november: normaal gesproken een echte laagseizoen maand, dit jaar zelfs bijna 60% meer bezoek aan de VVV dan het jaar ervoor. Sinds deze winter is VVV Gouda een dag langer (van woensdag tot en met zondag) en per dag een uur langer geopend om de groei tegemoet te komen.
 
Meer arrangementen
Niet alleen aan de balie in de Waag wordt het steeds drukker, ook de backoffice van de VVV krijgt steeds meer telefoontjes en groepsaanvragen te verwerken. Niet eerder hebben zo veel mensen (+ 34%) door VVV Gouda een groepsarrangement laten samenstellen. In mei zijn bijna 500 mensen met een via de VVV geboekt groepsarrangement op pad gegaan. Dit was een absoluut recordaantal.
Het meest geboekt worden de stadswandelingen van het Goudse Gidsen Gilde en een bezoek aan de Sint-Janskerk, siroopwafelbakkerij Van den Berg en het Kaas- en Ambachtenmuseum.
 
Website
In 2017 is de website www.welkomingouda.nl volledig vernieuwd. De website biedt in vier talen informatie en wordt gebruikt om een bezoek aan Gouda voor te bereiden. Per maand trekt de site gemiddeld 15.000 unieke bezoekers met de grootste piek in augustus met 30.000 unieke websitebezoekers.
 
Buitenlands bezoek
Er komen niet alleen meer Nederlanders bij VVV Gouda, ook het aantal buitenlandse bezoekers is afgelopen jaar sterk gegroeid. Aan de balie van de VVV houden de medewerkers bij uit welk land de bezoekers afkomstig zijn. Gouda trekt toeristen van over de hele wereld,  uit 70 landen, van Zuid-Korea tot Peru en alles daar tussenin. De top 3 buitenlandse bezoekers bestaat uit Duitsers, Fransen en Belgen, gezamenlijk goed voor 40% groei. Deze top 3 vormt 75% van het totaal aantal buitenlandse baliebezoekers, gevolgd door de Britse en Spaanse bezoekers op de vierde en vijfde plek.
 
Welkom in Gouda 2018 brochure
Bij de start van het nieuwe toeristische seizoen vanaf donderdag 22 maart – als de VVV in de Goudse Waag weer dagelijks van 10 tot 17 uur open is – ligt de nieuwe Welkom in Gouda folder klaar bij de VVV-balie, in de binnenstad en op veel plekken in de wijde omgeving. Ook dit jaar gaat de oplage verder omhoog. De folder van 28 pagina’s staat boordevol informatie en verschijnt in het Nederlands, Engels, Duits en Frans. In het Spaans en in het Chinees is een verkorte uitgave verkrijgbaar met daarin de belangrijkste informatie voor een bezoek aan Gouda. De brochures zijn gratis voor alle bezoekers, met dank ook aan de vele ondernemers die een advertorial in de brochure plaatsen. De complete oplage bedraagt 95.000 stuks.
 
Klaar voor het nieuwe seizoen
 “We promoten Gouda in binnen- en buitenland: in Nederland bijvoorbeeld met de Facebook campagne op de VVV Gouda pagina en in Nederland en daarbuiten door onze deelname aan meerdere beurzen gedurende het hele jaar. Zo waren we afgelopen weekend op de Lauwers Reizen beurs in Antwerpen. Samen met Van Vliet Siroopwafelbakkerij hebben we alle bezoekers enthousiast gemaakt voor een bezoek aan Gouda. In maart volgt de ITB in de Berlijn, de grootste reisvakbeurs ter wereld, waar we deelnemen aan de Holland Stand van het Nederlands Bureau voor Toerisme“.

“We zijn klaar voor de start van het nieuwe toeristische seizoen. Samen met de ondernemers en de bezienswaardigheden laten we de bezoekers een geweldige tijd in Gouda beleven, zodat ze graag weer terugkomen naar de mooie historische binnenstad. Ook voor bezoekers uit de regio heeft Gouda enorm veel te bieden voor een gezellig dagje uit”, aldus Heleen de Winter, coördinator toeristische promotie van gemeente Gouda. 

Onderwerpen