Ichthus ontvangt verkeersveiligheidscertificaat SCHOOL op SEEF

op Gepost in Regionaal nieuwsIchthus ontvangt verkeersveiligheidscertificaat SCHOOL op SEEF
 
Burgemeester Roel Cazemier overhandigt vrijdag 17 januari om 13.00 uur het verkeersveiligheidscertificaat en bordje van SCHOOL op SEEF aan verkeersleerkrachten Janneke Hagoort en Froukje Bootsma van de Ichthusschool in Schoonhoven. Ook de kinderen van de groepen 6 en 7 zijn erbij.

De basisschool heeft het SCHOOL op SEEF-label een aantal jaren geleden behaald. De school moet aan een aantal eisen blijven voldoen om het label te behouden. Een provinciale certificeringscommissie beoordeelt de school.   
 
Het is een hele prestatie om aan alle eisen van het label te voldoen. Het is het resultaat van een jarenlange inspanning van de school op het gebied van verkeersveiligheid. Beoordeeld worden o.a. de verkeerseducatie, de communicatie met ouders en de veilige school - thuisroute.
De gemeente Krimpenerwaard heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan. Zij vindt het belangrijk dat basisschoolleerlingen – op termijn-  zelfstandig aan het verkeer kunnen deelnemen. Bewustwording van de spelregels en de gevaren van en in het verkeer is daarbij erg belangrijk. Kinderen worden in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid tot veilige weggebruikers.
 
Uit het juryrapport: “De school heeft de lessen binnen SCHOOL op SEEF goed op orde en heeft goed contact met de gemeente over de schoolomgeving.”
 
Meer informatie is te vinden op: www.schoolopseef.nl

Onderwerpen