Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!

op Gepost in Regionaal nieuwsTerug van vakantie? Kraan 1 minuut open!

Drinkwaterbedrijf Oasen start regionale campagne voor vers water

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open! Met die boodschap vraagt drinkwaterbedrijf Oasen de aandacht van alle thuiskomende vakantiegangers. Na één of meerdere weken afwezigheid is het water uit de kraan namelijk niet vers meer. Om het advies bekend te maken, hangt Oasen deze week meer dan 100 posters op langs drukke verkeerswegen, bij bushaltes en op meerdere NS-stations in het Groene Hart. Ook op social media vraagt zij aandacht voor het doorspoeladvies.
 
Als er tijdelijk niemand thuis is, wordt er weinig tot geen water verbruikt. Het drinkwater in de leidingen in huis staat dan stil. Dit water smaakt minder lekker dan vers water. Als de thuiskomers 1 minuut alle kranen open zetten en de wc’s een keer doortrekken, dan zijn de huisleidingen goed doorgespoeld en komt er weer vers water uit de kraan.
 
Houd emmer onder de kraan
Juist in deze droge tijd, adviseert Oasen het water dat uit de kranen wordt gespoeld voor andere doeleinden dan consumptie te gebruiken. Vang het water op met een emmer of gieter, om er bijvoorbeeld de planten water mee te geven, de auto mee te wassen of ramen mee te zemen.
 
Meer informatie is te vinden op www.kraan1minuutopen.nl, maar ook via Twitter (@Oasendrinkwater)
en Facebook (www.facebook.com/Oasendrinkwater).
 
Over Oasen
Oasen levert altijd onberispelijk drinkwater aan 750.000 mensen in 24 gemeenten in het oosten van Zuid-Holland.

Onderwerpen