Studenten mboRijnland helpen Kinderboerderij De Goudse Hofsteden

op Gepost in Regionaal nieuwsStudenten mboRijnland helpen Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
 

Studenten van mboRijnland gaan hun vak in de praktijk leren op Kinderboerderij De Goudse Hofsteden.

De kinderboerderij heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en de studenten gaan daar bij helpen.
Zo gaan ze bijvoorbeeld een wadi aanleggen om het hemelwater op een duurzame wijze af te voeren en het riool te ontlasten. Vrijdag 23 febr. zijn ze gestart en hebben ze ideeën voor een duurzame kinderboerderij in kaart gebracht.

 
Wethouder Hilde Niezen (Duurzaamheid, milieu en dierenwelzijn) is enthousiast en stak de studenten een hart onder de riem. ‘Jullie zijn de technici van de toekomst en nu al kunnen jullie aan het werk met duurzaamheid op de kinderboerderij. Veel plezier en succes!’ Na een inventarisatie door de studenten Monteur Elektrotechnische Installaties en Servicemedewerker Gebouwen hebben ze samen een actieplan opgesteld. Onder begeleiding van docenten gaan de studenten komende periode met medewerkers van de kinderboerderij aan de slag om de boerderij duurzaam te maken.
 
Meer over mboRijnland
mboRijnland leidt ondernemende vakmensen op, die bijdragen aan een sociale samenleving en een sterke economie. Studenten leren bij mboRijnland een vak waar de samenleving echt iets aan heeft. mboRijnland heeft scholen in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer. Bij mboRijnland staat vakmanschap, verbinding en vertrouwen centraal.

Onderwerpen