Wethouders aanwezig bij ondertekenen convenant Herstel en Participatie Midden-Holland

op Gepost in Regionaal nieuwsWethouders aanwezig bij ondertekenen convenant Herstel & Participatie Midden-Holland

Op 13 februari aanstaande om 16.00 uur bekrachtigen vijf partijen in Midden-Holland hun bijzondere samenwerking op het gebied van Herstel & Participatie, in bijzijn van wethouder Corine Dijkstra (Gouda), Lavinja Sleeuwenhoek (Krimpenerwaard), Jannette Nieboer (Waddinxveen) en Laura Leijendekkers (Bodegraven-Reeuwijk). Het evenement vindt plaats in het Huis van de Stad te Gouda.
 
Bijzonder is dat in Nederland een cliëntenorganisatie in de GGZ, KernKracht, de lead heeft. Deze stichting levert dan ook de projectleider, Marrig van der Werf. Van der Werf: ‘We willen ondersteuning voor burgers zo laagdrempelig en zo breed mogelijk maken. Het maakt voor mensen vaak helemaal niet uit wie de activiteit organiseert. Het gaat erom dat zij iets kunnen doen wat bij hen past, waar ze zich prettig bij voelen en waarmee ze geholpen zijn.’

Activiteiten op het gebied van herstel en participatie kunnen heel divers zijn, zoals deelnemen aan lotgenotengroepen, vrijwilligerswerk doen dat bij je past, het leren werken met eigen ervaringen als ervaringscoach of andere activiteiten die de empowerment van de deelnemers vergroten.

Onderwerpen