Fusiegemeente? Je hebt geen idee op wie je stemt!

op Gepost in Regionaal nieuwsFUSIEGEMEENTE? JE HEBT GEEN IDEE OP WIE JE STEMT!
 
Over iets meer dan 40 dagen zijn ook in Reeuwijk-Brug en Sluipwijk de gemeenteraadsverkiezingen. Dan gaan wij naar de stembus om tebepalen wie er namens ons in de komende vier jaar mag gaan beslissen of er een vaarverbinding tussen Bodegraven en Reeuwijk gaat komen of juist niet. Dat de sportclubs in ons dorp zichzelf moeten gaan bedruipen of op rantsoen gaan. Hoe veilig de Raadshuisweg/Zoutmansweg of het Treebord gaan worden en of onze plassen meer een natuur- of recreatiegebied gaan worden.
 
Belangrijke besluiten met vaak ingrijpende gevolgen.
 
Maar kennen we de kandidaat-raadsleden wel goed genoeg? En hebben we enig idee wat de politieke partijen in de komende jaren willen bereiken voor de kernen Reeuwijk-Brug en Sluipwijk? Vier jaar is een lange tijd om te ontdekken of een keuze wel de juiste is geweest en  wie heeft er tegenwoordig nog de tijd om al die verkiezingsprogramma’s door te spitten?
 
Voor de fusie van onze gemeente was het speelveld overzichtelijker en waren de lijnen korter. De plaatselijke slager was raadslid en de lijsttrekker sprak je regelmatig in de supermarkt of in de kroeg. Iedereen woonde in hetzelfde dorp, kende elkaar en wist wat er speelde.
 
Om door het bos de bomen weer te gaan zien organiseert het Burgerinitiatief Reeuwijk aanstaande donderdag 8 februari in Zalencentrum de Brug een Politiek debat, maar dan een beetje anders. Drie dorpsgenoten gaan kritisch in gesprek met acht politieke partijen die allen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Helder en concreet en waarbij ook het publiek alle ruimte krijgt om zijn zorgen te uiten of vragen te stellen.  
 
Wat mogen wij - als inwoners van Reeuwijk-Brug en Sluipwijk -  de komende vier jaar gaan verwachten van onze toekomstige volksvertegenwoordiging en hoe zijn de partijen van plan om ook na de 21ste vanuit het gemeentehuis in Bodegraven in gesprek te blijven onze dorpsgenoten.
 

De avond begint om 19:30, inloop vanaf 19:15. Na het debat is er een Verkiezingsmarkt waarop iedereen persoonlijk in gesprek kan gaan met de politieke partijen.  (Zalencentrum de Brug, entree is gratis).
 
 

Onderwerpen