Activiteiten op de kinderboerderij tijdens de 5e week van de zomervakantie 2019Activiteiten op de kinderboerderij tijdens de 5e week van de zomervakantie 2019

In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden.
Tijdens de vakantie zijn we ook op maandag geopend. Ook kunnen kinderen dagelijks in de Deel komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden.
Thuis gaan eten is niet nodig, op de boerderij kan ook gegeten worden, vers belegde broodjes,  pannenkoeken, poffertjes en veel meer!

Dagelijks
Blacklight speurtocht, iedere dag kunnen kinderen meedoen met de blacklightspeurtocht. Met een lampje en een antwoordvel gaan ze speuren naar de juiste antwoorden. Deelname € 2,50 incl. pen.

Maandag 19 aug  ga op ontdekking op de Kinderboerderij georganiseerd van 10.30 uur – 12.30 uur. Op deze ochtend kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar meehelpen met het verzorgen van de dieren samen met de dierverzorger, dieren knuffelen in de knuffelhoek, samen een leuk spel doen en knutselen in de kantine. Afsluiting met een lekkere pannenkoek en een glas melk! Deelname kost € 6.00  Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.
’s Middags kunnen kinderen tussen 13.00-15.30 uur cupcakjes versieren en lekker opeten. Bijdrage € 1.75

Dinsdag 20 aug Tattoo
Deze ochtend kunnen kinderen een tattoo laten zetten tussen 11.00 – 12.30 uur, keuze uit veel verschillende soorten. Bijdrage € 2,50.
 ‘s Middags Ponymiddag! Tussen 13.30-15.00 uur kunnen kinderen meehelpen met het verzorgen van de pony’s en ezels, ze maken een leuke ponyknutsel en een ponycupcakje! Vanaf 4 jaar. Bijdrage € 7.50 incl. ranja. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Woensdag 21 aug Piratenfeest
Piraten nemen deze middag de kinderboerderij over. Kinderen kunnen verkleed als piraat opdrachten uitvoeren. Bij iedere opdracht hoort een deel van de schatkaart. Als de kaart compleet is kan de zoektocht naar de schat beginnen! Tijd: 13.30 – 15.00 uur. Bijdrage €3.50 incl. ijsje. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Donderdag 22 aug Dreumesochtend
Voor de allerkleinsten organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30-11.30 uur) dierenknuffelen en 'meehelpen'. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje. De bijdrage voor deze activiteit bedraagt € 3,50.  

Workshop fotolijstje
De workshop wordt gegeven tussen 11.00 en 15.00 uur.
Kinderen gaan  een fotolijstje versieren voor (bijvoorbeeld) hun mooiste vakantiefoto! De materialen die kinderen kunnen gebruiken zijn: schelpen, zand, wiebeloogjes en foam klei. De bijdrage is € 5,95 inclusief ranja en iets lekkers . Kinderen onder de 6 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene

 Vrijdag 23 aug Workshop Foamklei
Leuke knutselactiviteit tussen 11.00-15.00 uur waarbij gewerkt wordt met foamklei en vandaag verschillende figuren/ dieren die met het strand te maken hebben, krabben, zeepaardjes en vuurtorens. Kinderen onder de 6 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene.
Patatjesdag
Normaal zijn ze er niet, maar vandaag kunnen er patatjes gegeten worden  met een snack tussen 11.30 – 14.00 uur.

Zoomeravond
Tijdens de zoomeravond kunt u extra lang genieten van de dieren, lekker spelen en gezellig bij ons blijven eten. Het menu staat vermeld op de website. De kinderboerderij sluit deze dag om 20.00 uur.

Voor meer informatie en opgeven:
Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
0182-514 219/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      www.kinderboerderijgouda.nl 

Onderwerpen